Η προβληματική λειτουργία της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Το inside story έχει στη διάθεσή του έγγραφα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, τα οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Χρόνος ανάγνωσης: 
22
'
Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης της ENVIPCO στην Ελλάδα, στις 05/12/2019. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιεύσαμε ένα εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την αναποτελεσματική λειτουργία της ανακύκλωσης στην Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι δεν πληρώνουν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες τις εισφορές που προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών. Σήμερα, δημοσιεύουμε περιεχόμενο από επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τα οποία έφτασαν στα χέρια του inside story και αναφέρονται σε μία σειρά σημαντικών προβλημάτων στη λειτουργία της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Ο ΕΟΑΝ είναι ο αρμόδιος φορέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών, που ελέγχει τις εταιρείες ανακύκλωσης στην Ελλάδα.

UPDATE
Στις 17/02/2020 η εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση απέστειλε εξώδικο στο inside story, με το οποίο ζητά να αποσυρθεί το παρόν άρθρο. Το κείμενο του εξωδίκου και οι απαντήσεις του inside story βρίσκονται στο τέλος του άρθρου.

Ποια είναι η Ανταποδοτική Ανακύκλωση

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.