Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
eco-living.jpg

Tips για ζωή με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Τα μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη δεν απαιτούν μεγάλες θυσίες.

Οποιαδήποτε ρεαλιστική απάντηση στην κλίματική αλλαγή θα απαιτήσει μείωση των εκπομπών άνθρακα σε βιώσιμο επίπεδο. Όμως ακόμη κι εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι το κλίμα είναι το πιο επείγον ζήτημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και να αναλάβουν τις ατομικές τους ευθύνες.

Πώς μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο χωρίς να χάσουμε τις χαρές που προσφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής; Λοιπόν, με πολύ μικρές θυσίες. Έχουμε μόλις 9 χρόνια μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το International Energy Agency, στην Eλλάδα εκπέμπουμε κατά κεφαλήν 5,7 τόνους άνθρακα ετησίως (ο Αμερικανός 15 τόνους, ο Γάλλος 4,5 τόνους, ο Ινδός 1,6 τόνο). Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει όλοι να περιοριστούμε στους 3 τόνους.

Ο Καρλ Κόπλαν, συγγραφέας του βιβλίου Live Sustainably Now έχει στο σάιτ του έναν εργαλείο που μετρά το οικολογικό σου αποτύπωμα.

To μυστικό για να αρχίσει κάποιος να κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του είναι να ξεκινήσει με τις μικρές, που θα γίνουν συνήθεια, πριν περάσει στις πιο δραστικές. Οι πιο απλές είναι το ποτήρι του καφέ, το παγούρι νερό και η πάνινη σακούλα για τα αναπάντεχα ψώνια στην τσάντα. Ε, βάλτε και ένα καλαμάκι από μπαμπού μέσα, τι βάρος έχει.

Το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη