ΚΙΝΑ

Η Αλεξανδρούπολη αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη γεωπολιτική αξία στα μάτια της Αμερικής και της Ρωσίας, που διεκδικούν εκεί ερείσματα, παρουσία και επιρροή.
Παρασκευή 29/10/2021

Συστημικός αντίπαλος και οικονομικός ανταγωνιστής, ή μήπως εταίρος και συνεργάτης; Η κινεζική επιρροή συνεχίζει, παρά τα πισωγυρίσματα που υπέστη, να διχάζει το δυτικό μέτωπο.
Τετάρτη 22/09/2021

Αυτόν τον μήνα γιορτάζει τα 100ά του γενέθλια το μακροβιότερο και ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στον κόσμο. Επικεφαλής του, ένας ηγέτης αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στην πατρίδα του των δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ποιο είναι το όραμα του Σι Τζινπίνγκ;
Τετάρτη 21/07/2021

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή τη νήσο των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, γύρω από την οποίαν ερίζουν οι δύο μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της υφηλίου;
Παρασκευή 04/06/2021

Χιλιάδες σελίδες από απόρρητα έγγραφα, εικόνες από δορυφόρο και αφηγήσεις επιζώντων μαρτυρούν ότι στην Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα βίαιης αφομοίωσης εκατομμυρίων Ουιγούρων. Τι συμβαίνει στην Σιντζάνγκ; Μια αυτόπτης μάρτυρας, ακτιβιστές κι ερευνητές μιλούν στο inside story.
Τρίτη 19/01/2021

Πειραιά εσείς; Σύρο και Ελευσίνα εμείς. Εμπορευματοκιβώτια εσείς; Ναυπηγεία εμείς. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα καλά κρατεί.
Τετάρτη 09/09/2020