ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εξεταστική επιτροπή της Βουλής διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Το inside story καλύπτει τις καταθέσεις των τραπεζιτών. Από τον Χρήστο Ιωάννου.

 
Απρόθυμες εμφανίζονται οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων και τα funds, για τη διευθέτηση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η προβληματική επικοινωνία με τα funds, το «μπαράζ» πλειστηριασμών και οι αντικρουόμενες αποφάσεις του Αρείου Πάγου.
Πέμπτη 24/11/2022

Το χρονικό των σκανδαλωδών δανειοδοτήσεων χωρίς εξασφαλίσεις, αλλά και της πληρωμής ακάλυπτων επιταγών από τα διαθέσιμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, η υπόθεση της οποίας εκδικάζεται στις 10 Φεβρουαρίου.
Τρίτη 04/01/2022

Ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Λογοθέτης κατηγορεί στελέχη του ομίλου του, Libra Group, για συναλλαγές που ζημίωσαν τον ίδιο και την τράπεζα. Πώς γίνεται να ζημιώνεται και ο δανειστής και ο δανειζόμενος;
Τρίτη 14/07/2020

Το inside story φέρνει στο φως ευρήματα των διωκτικών και εποπτικών Αρχών για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Σάλλα, τα οποία αφορούν σε συναλλαγές μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και εταιρειών συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη, οι οποίες κρίθηκε από τις Αρχές ότι ζημίωσαν την τράπεζα.
Παρασκευή 21/02/2020

Στις 10 Ιανουαρίου η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αγωγή κατά πρώην ανώτατων στελεχών της, αλλά και κατά επιχειρήσεων και των διαχειριστών τους, αξιώνοντας να αποζημιωθεί για εικονικά τιμολόγια αξίας 22 εκατομμυρίων ευρώ, που εκδόθηκαν μεταξύ 2009-2013 και αφορούσαν σε ανύπαρκτες ή «φουσκωμένες» συναλλαγές προμηθευτών με την Τράπεζα.
Τρίτη 28/01/2020

Με την προσοχή στραμμένη στις αυξήσεις των προμηθειών στα ATM και την επιβολή χρεώσεων για τραπεζικές υπηρεσίες που μέχρι πρότινος παρέχονταν δωρεάν, οι ανατιμήσεις στο e-banking έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητες. Το inside story μελέτησε τα τιμολόγια για εξόφληση λογαριασμών και παρουσιάζει αναλυτικά τις online χρεώσεις ανά τράπεζα.
Τρίτη 26/11/2019