Σάλλας - Λογοθέτης: Οι συναλλαγές που στοιχειώνουν την Τράπεζα Πειραιώς

Το inside story φέρνει στο φως ευρήματα των διωκτικών και εποπτικών Αρχών για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Σάλλα, τα οποία αφορούν σε συναλλαγές μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και εταιρειών συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη, οι οποίες κρίθηκε από τις Αρχές ότι ζημίωσαν την τράπεζα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
21
'
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Τα πεπραγμένα της παρελθούσας Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς βγαίνουν σιγά σιγά στο φως. Οι εισαγγελικές έρευνες, οι έρευνες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, αλλά και πορίσματα και έλεγχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, περιγράφουν μια σειρά συμπεριφορών και ενεργειών που ζημίωσαν την τράπεζα, αλλά και τους Έλληνες φορολογούμενους, που από το 2009 έως σήμερα την έχουν κρατήσει όρθια, στηρίζοντάς την με περισσότερα από 16 δισ. ευρώ.

Το inside story φέρνει σήμερα στο φως μια πτυχή των ευρημάτων των διωκτικών και εποπτικών Αρχών για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Σάλλα, τα οποία αφορούν στον τρόπο με τον οποίο ο ιδρυτής της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην επικεφαλής της, Μιχάλης Σάλλας, φέρεται να δρομολόγησε την μεταβίβαση προσωπικών του δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς σε εταιρεία συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη. Αυτήν τη συναλλαγή, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ακολούθησε μια σειρά από μη σύννομες συναλλαγές που έχουν ήδη περιγραφεί στο περίφημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μαρίνα Μπόζνου, προχώρησε στις 10 Φεβρουαρίου 2020 σε επικύρωση και επέκταση για 18 μήνες της δέσμευσης, από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στη σχετική υπόθεση. Πλέον εκκρεμεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο θα πρέπει έως τις 18 Μαρτίου 2020 να αποφασίσει αν θα υποβάλει εγκλήσεις για τη συνέχιση των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τους Εισαγγελείς στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.