Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cecover.jpg

Πόσο έχουν αυξηθεί οι τραπεζικές χρεώσεις για online πληρωμές

Με την προσοχή στραμμένη στις αυξήσεις των προμηθειών στα ATM και την επιβολή χρεώσεων για τραπεζικές υπηρεσίες που μέχρι πρότινος παρέχονταν δωρεάν, οι ανατιμήσεις στο e-banking έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητες. Το inside story μελέτησε τα τιμολόγια για εξόφληση λογαριασμών και παρουσιάζει αναλυτικά τις online χρεώσεις ανά τράπεζα.

Η φασαρία που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα από τις υλοποιηθείσες και τις επιχειρούμενες αυξήσεις σε χρεώσεις και προμήθειες για συναλλαγές σε ATMs και υπηρεσίες σε καταστήματα, με επιχείρημα από πλευράς τραπεζών την επιτάχυνση της στροφής των πελατών τους σε (λιγότερο κοστοβόρα για τη λειτουργία τους) εναλλακτικά δίκτυα όπως η ηλεκτρονική τραπεζική, έχει αφήσει να περάσουν σχεδόν απαρατήρητες στους περισσότερους οι αργές, αλλά σταθερές ανατιμήσεις που έχουν γίνει και στις χρεώσεις για πληρωμές λογαριασμών μέσω e-banking.

Ορισμένες μάλιστα από αυτές τις αυξήσεις στα online τιμολόγια των τραπεζών πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά το τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και τραπεζιτών στο Μέγαρο Μαξίμου στις 24 Οκτωβρίου. Εκεί, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συζήτηση κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να ανακαλέσουν τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν σε σειρά υπηρεσιών (όπως η επανέκδοση ή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η νέα έκδοση ή αλλαγή pin, η ερώτηση υπολοίπου κ.ά.). «Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη