ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ποια είναι η σημασία της ρύθμισης που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελευθερία του Τύπου και πώς μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό μιντιακό τοπίο;
Πέμπτη 11/05/2023

Η παρακολούθηση ελλήνων δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και το παράνομο λογισμικό Predator κρίνεται ως η μεγαλύτερη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην ΕΕ.
Τετάρτη 03/05/2023

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που επί μήνες ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, έμαθε πριν λίγες ημέρες ότι και του ίδιου το τηλέφωνο είχε τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ – επειδή έκανε τη δουλειά του.
Τρίτη 20/12/2022

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ουκρανός φωτορεπόρτερ Μαξ Λεβίν και ο φίλος που ήταν μαζί του εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις ρωσικές δυνάμεις, πιθανότατα αφού ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν, στις 13 Μαρτίου 2022. Το inside story ήταν στους παραλήπτες της έρευνας των RSF.
Τετάρτη 22/06/2022

Παρουσιάζουμε τα ανησυχητικά για τη χώρα μας αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, που δημοσιεύεται σήμερα παγκοσμίως. Ρόλο στην υποχώρηση διαδραμάτισε και η πρόσφατη αποκάλυψη για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου και συνεργάτη του inside story Θανάση Κουκάκη.
Τρίτη 03/05/2022

Ο Έλιοτ Χίγκινς, ιδρυτής της βραβευμένης ερευνητικής πλατφόρμας Bellingcat, μιλάει στο inside story για το παρόν και το μέλλον της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά και την ανασφάλεια που σκιάζει την καθημερινότητα κάθε επώνυμου ερευνητή. Eιδικά εάν εκείνος έχει προηγουμένως ενοχλήσει το καθεστώς Πούτιν όχι μία, αλλά πλείστες φορές.
Τετάρτη 18/08/2021