ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάζουμε τα ανησυχητικά για τη χώρα μας αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, που δημοσιεύεται σήμερα παγκοσμίως. Ρόλο στην υποχώρηση διαδραμάτισε και η πρόσφατη αποκάλυψη για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου και συνεργάτη του inside story Θανάση Κουκάκη.
Τρίτη 03/05/2022

Ο Έλιοτ Χίγκινς, ιδρυτής της βραβευμένης ερευνητικής πλατφόρμας Bellingcat, μιλάει στο inside story για το παρόν και το μέλλον της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά και την ανασφάλεια που σκιάζει την καθημερινότητα κάθε επώνυμου ερευνητή. Eιδικά εάν εκείνος έχει προηγουμένως ενοχλήσει το καθεστώς Πούτιν όχι μία, αλλά πλείστες φορές.
Τετάρτη 18/08/2021

Ο πρόεδρος της Κίνας λέει πως οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η αλήθεια όμως αποτυπώνεται στον αριθμό-ρεκόρ των ανταποκριτών που υποχρεώθηκαν να φύγουν από τη χώρα, αλλά και στα λόγια ενός συναδέλφου τους, που μιλάει στο inside story υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Τετάρτη 05/05/2021

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που η βρετανική Δικαιοσύνη θα κρίνει το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, οι υποστηρικτές του ιδρυτή των WikiLeaks βλέπουν στις κινήσεις της Ουάσιγκτον κίνητρα που συνδέονται περισσότερο με την πολιτική, παρά με τη δικαιοσύνη.
Παρασκευή 06/03/2020

Σε χώρες με προηγμένη νομοθεσία διαφάνειας και ανοιχτότητας, πολίτες και δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα. Στην Ελλάδα η χρήση αυτής της δυνατότητας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
Πέμπτη 17/10/2019

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το αίτημα της Google να μην επεκτείνεται το «δικαίωμα στη λήθη» στις πλατφόρμες της εκτός ΕΕ για όσους πολίτες το ζητούν, ακόμη κι αν υπάρχει δικαστική απόφαση.
Πέμπτη 26/09/2019