ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που η βρετανική Δικαιοσύνη θα κρίνει το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, οι υποστηρικτές του ιδρυτή των WikiLeaks βλέπουν στις κινήσεις της Ουάσιγκτον κίνητρα που συνδέονται περισσότερο με την πολιτική, παρά με τη δικαιοσύνη.
Παρασκευή 06/03/2020

Σε χώρες με προηγμένη νομοθεσία διαφάνειας και ανοιχτότητας, πολίτες και δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα. Στην Ελλάδα η χρήση αυτής της δυνατότητας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
Πέμπτη 17/10/2019

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το αίτημα της Google να μην επεκτείνεται το «δικαίωμα στη λήθη» στις πλατφόρμες της εκτός ΕΕ για όσους πολίτες το ζητούν, ακόμη κι αν υπάρχει δικαστική απόφαση.
Πέμπτη 26/09/2019

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης αποφάσισε πως η δημοσίευση των υποκλαπέντων μέιλ του Δημοκρατικού Κόμματος από τα WikiLeaks προστατεύεται από διατάξεις του Συντάγματος των ΗΠΑ για την ελευθερία του Τύπου και δεν προέκυψε από συνωμοσία του Ασάνζ και της καμπάνιας Τραμπ με τη Ρωσία.
Τετάρτη 21/08/2019

Οι δημοσιογράφοι Νατάσα Γιάμαλη, Κώστας Γιαννακίδης, Πάσχος Μανδραβέλης και Θωμαΐς Παπαϊωάννου μιλούν στο inside story για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί από τρολ. Δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση.
Τρίτη 04/12/2018

Η δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούσιακ τον περασμένο Φεβρουάριο σήμανε συναγερμό. Στην υπόθεση άρχισε να πέφτει φως μόλις πριν από λίγες ημέρες. Ο πρώην διευθυντής του θύματος μας μιλάει για μια ιστορία που ξεκινάει από την ιταλική μαφία και φτάνει έως το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.
Πέμπτη 04/10/2018