Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
cemaksdji_0030.jpg
[RSF]

Αποδείξεις για τη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ουκρανός φωτορεπόρτερ Μαξ Λεβίν και ο φίλος που ήταν μαζί του εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις ρωσικές δυνάμεις, πιθανότατα αφού ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν, στις 13 Μαρτίου 2022. Το inside story ήταν στους παραλήπτες της έρευνας των RSF.
[RSF]

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), και πιο συγκεκριμένα ο διάσημος Γάλλος πολεμικός φωτογράφος Πατρίκ Σοβέλ και ο επικεφαλής της μονάδας ερευνών των RSF Αρνό Φρογκέρ, συγκέντρωσαν τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η παρούσα έκθεση κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήγαγαν στην Ουκρανία από τις 24 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2022. Οι RSF παρέδωσαν τα αποδεικτικά στοιχεία στις ουκρανικές δικαστικές αρχές και θα τους παράσχουν επίσης αντίγραφο της παρούσας έκθεσης. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η RSF δείχνουν ότι ο Ουκρανός φωτορεπόρτερ Μαξ Λέβιν και ο φίλος που ήταν μαζί του εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις ρωσικές δυνάμεις την ημέρα που εξαφανίστηκαν, στις 13 Μαρτίου 2022, πιθανότατα μετά από ανάκριση και βασανιστήρια. Το πτώμα και το αυτοκίνητο του Λέβιν βρέθηκαν την 1η Απριλίου σε ένα δάσος που βρίσκεται εκεί που ήταν η γραμμή του μετώπου βόρεια του Κιέβου.

Βασικά ευρήματα της έρευνας των RSF

1. Οι φωτογραφίες του τόπου του εγκλήματος, τα αποδεικτικά στοιχεία που βρήκαν εκεί οι RSF και οι παρατηρήσεις τους πιστοποιούν ότι ο δημοσιογράφος Μαξ Λέβιν και ο φίλος του Αλέξεϊ Τσέρνισοβ εκτελέστηκαν.
2. Ο Λέβιν είναι πολύ πιθανόν να πυροβολήθηκε από μία από τις σφαίρες που βρήκαν οι RSF

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη