ΡΩΣΙΑ

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με το φυσικό αέριο, που θεωρείται αναγκαίο κακό προκειμένου να περάσει από το βρόμικο πετρέλαιο και το κάρβουνο στην καθαρή ενέργεια. Η Ρωσία από την άλλη θα κάνει ό,τι μπορεί για να πουλήσει και το τελευταίο κυβικό μέτρο αερίου που διαθέτει.
Πέμπτη 14/10/2021

Εξτρεμιστής όποιος διαμαρτύρεται, πράκτορας ξένων δυνάμεων όποιος εκφράζεται ελεύθερα, ύποπτος κάθε πολίτης: Αυτή είναι η Ρωσία του Πούτιν, λέει η Ιρίνα Σερμπακόβα, από τα ιδρυτικά μέλη της σημαντικότερης οργάνωσης για την ιστορική μνήμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πατρίδα της.
Παρασκευή 24/09/2021

Ο νέος διευρυμένος πόλεμος που πολλοί φοβούνταν στην ανατολική Ουκρανία τελικώς δεν έγινε, παρά τη στρατιωτική κλιμάκωση των περασμένων μηνών. Τα στρατεύματα μπορεί να αποσύρονται και οι τόνοι να πέφτουν, το τοπίο ωστόσο στην περιοχή παραμένει λίαν εύφλεκτο.
Πέμπτη 06/05/2021

Η περιπέτεια της έκδοσης του μυθιστορήματος που μίσησε η Σοβιετική Ένωση και (γι’ αυτό) λάτρεψαν οι ΗΠΑ.
Σάββατο 20/06/2020

Στην ουκρανική απογραφή πληθυσμού που έγινε πριν από 20 χρόνια, 92.000 άτομα δηλώθηκαν ως Έλληνες – εννιά στους δέκα από αυτούς σκορπισμένοι σε 48 χωριά και πόλεις στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας. Σήμερα, είναι παγιδευμένοι ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφιλων αυτονομιστών.
Πέμπτη 07/05/2020

H από κοινού δολοφονία που διέπραξαν τρεις αδελφές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι κακοποιούνταν για χρόνια από τον πατέρα τους τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, έχει διχάσει τη Ρωσία επαναφέροντας το κρίσιμο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.
Πέμπτη 02/04/2020