ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μετά από μια δραματική απόδραση, ένας πρώην μισθοφόρος της ομάδας Βάγκνερ διέφυγε στην Ευρώπη και δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει εναντίον του Γεβγκένι Πριγκόζιν.
Τρίτη 17/01/2023

Η Ρωσία μπαίνει σε μια εποχή τεράστιας αστάθειας, που θα οδηγήσει στην κατάρρευσή της, εκτιμά ο ρώσος ιστορικός Αλεξάντερ Έτκιντ, παρομοιάζοντας τον ρώσο πρόεδρο με χιονοστιβάδα σε καταστροφική τροχιά.
Τετάρτη 11/01/2023

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν ζήσει, ο Πούτιν θα καταλήξει στο εδώλιο του κατηγορουμένου», λέει στο inside story η ουκρανή νομικός Ολεξάντρα Μάτβιιτσουκ, διευθύντρια του ουκρανικού Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.
Πέμπτη 15/12/2022

Το αφήγημα που προωθεί το Κρεμλίνο παρουσιάζει τη Ρωσία σαν μια διαχρονικά αντιαποικιοκρατική δύναμη, που υπερασπίζεται τους πιο αδύναμους λαούς απέναντι στη δυτική ηγεμονία. Τι λένε, όμως, όσοι μεγάλωσαν στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες;
Τρίτη 06/12/2022

Τα έργα τέχνης του Μπάνκσι στην Ουκρανία στρέφουν το βλέμμα μας στην καταστροφή που προκάλεσε η ρωσική εισβολή. Αλλά χαιρετίζονται επίσης ως σύμβολα του ασυμβίβαστου πνεύματος της χώρας.
Σάββατο 26/11/2022

Εκατοντάδες ουκρανικά μνημεία έχουν πληγεί από ρωσικούς βομβαρδισμούς, μουσεία έχουν λεηλατηθεί, αρχαιότητες, έργα τέχνης και πολύτιμα κειμήλια έχουν εξαφανιστεί. Η Ρωσία έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο για τον αφανισμό του ουκρανικού πολιτισμού, λένε οι Ουκρανοί που έχουν αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο για τη σωτηρία της κληρονομιάς τους.
Δευτέρα 21/11/2022