ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στα ρωσικά σχολεία η νέα χρονιά ξεκίνησε με ένα μάθημα που φιλοδοξεί να διδάξει στα παιδιά τον πατριωτισμό και να τους εξηγήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για μια εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου και στρατιωτικοποίησης της ρωσικής νεολαίας, μιλούν στο inside story ρώσοι εκπαιδευτικοί.
Παρασκευή 16/09/2022

Το The Conversation ζήτησε από έναν ειδικό σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας να εξηγήσει τους κινδύνους που ενέχουν οι πολεμικές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα και γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Σάββατο 03/09/2022

Η ουκρανική κυβέρνηση απαιτεί από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να περιορίσουν την δραστηριότητά τους εκεί. Αλλά στο αίτημά της δεν έχει νομική βάση. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.
Πέμπτη 11/08/2022

Η φιλόσοφος και πολιτική πρόσφυγας Όλγκα Σπάραγκα, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του κινήματος για τη δημοκρατία στη Λευκορωσία, μας μιλάει για τις διώξεις του καθεστώτος Λουκασένκο που συνεχίζονται, για την αλληλεγγύη των συμπατριωτών της προς τους Ουκρανούς και την εναντίωσή τους στη ρωσική αποικιοκρατία.
Τρίτη 09/08/2022

Γιατί ο Πούτιν επιμένει ότι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένα έθνος; Ποια είναι η αλήθεια για την ιστορία της Ουκρανίας; Μισούν οι Ουκρανοί τον Τσαϊκόφσκι; Και τι συνδέει τον Πούσκιν με τον Πούτιν; Ο ουκρανός φιλόσοφος Βολοντιμίρ Γερμολένκο μας συστήνει τη χώρα που αμύνεται απέναντι σε μια τεράστια αποικιοκρατική δύναμη.
Τρίτη 05/07/2022

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ουκρανός φωτορεπόρτερ Μαξ Λεβίν και ο φίλος που ήταν μαζί του εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις ρωσικές δυνάμεις, πιθανότατα αφού ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν, στις 13 Μαρτίου 2022. Το inside story ήταν στους παραλήπτες της έρευνας των RSF.
Τετάρτη 22/06/2022