ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η άνιση διαπραγματευτική δύναμη των μελών ενός νοικοκυριού μπορεί να οδηγήσει σε άνισες συνεισφορές στη σχέση.
Σάββατο 14/01/2023

Τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, εξετάζουμε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες που είχαν γίνει με αφορμή το κίνημα #metoo, για να δούμε πόσες από αυτές προχώρησαν. Spoiler alert: όχι πολλές.
Παρασκευή 25/11/2022

Αυτή είναι μια επανάσταση εναντίον ενός μισογυνικού, θεοκρατικού καθεστώτος. Οι γυναίκες για πρώτη φορά επιτίθενται στους κακοποιητές τους, λέει η ιρανή ακτιβίστρα Σάντι Αμίν, που εξηγεί γιατί η χιτζάμπ είναι πολύ παραπάνω από ένα σύμβολο.
Πέμπτη 29/09/2022

Οι νόμοι για την άμβλωση κυμαίνονται από την πλήρη απαγόρευση εκτός από όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής ή της υγείας της εγκύου, έως την πλήρη αποποινικοποίηση.
Σάββατο 02/07/2022

Όσο τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Ουκρανία και τον πόλεμο του Πούτιν, στο Αφγανιστάν οι συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες για τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν να υποταχθούν πλήρως στον φονταμενταλισμό των Ταλιμπάν. Ειδικά για τις γυναίκες και τα κορίτσια, η κατάσταση είναι πλέον αφόρητη.
Παρασκευή 01/04/2022

Οι απολυταρχικοί ηγέτες όχι μόνο καταπιέζουν τις γυναίκες, αλλά και τις χειραγωγούν, για να προωθήσουν τη συντηρητική και σεξιστική ατζέντα τους. Ικανότερος όλων στην εφαρμογή σεξιστικών πολιτικών έχει αποδειχθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Δευτέρα 14/03/2022