ΤΑΞΙΔΙ

Το NoDE, ένας κοινωφελής οργανισμός που δημιουργήθηκε από ιατρούς για να παρέχει σε ιατρούς δωρεάν πρόσβαση σε εξειδικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση, πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά αποστολών στην Ουγκάντα.
Σάββατο 17/08/2019

Το mindfulness έχει μπει στον τουρισμό και κάνει χρυσές δουλειές. Εγκαταλελειμμένα λατομεία, οικολογικά πάρκα, δεντρόσπιτα και φάρμες εξειδικεύονται και προσφέρουν διακοπές με σεβασμό στο περιβάλλον, οργανική τροφή, περμακουλτούρα, διαλογισμό.
Σάββατο 05/01/2019

Στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και κοντά σε εκείνα με την Αρμενία, το Ντοού-Μπεγιαζίτ είναι γνωστό ως συγκοινωνιακός κόμβος. Το κατοικούν Κούρδοι και σε ένα πέρασμα το 2012 διαπίστωσα πως ζει κυρίως από το λαθρεμπόριο, ιδίως των ναρκωτικών, και την πορνεία. Γεμάτη άνδρες του ΡΚΚ και καταδότες της ασφάλειας, η πιο τρομακτική πόλη που γνώρισα συνοψίζει όλα τα κακά της κουρδικής κοινωνίας και του τουρκικού κράτους.
Παρασκευή 03/08/2018

Λίγος πολιτισμός ενόσω κάνουμε island hopping.
Παρασκευή 13/07/2018

Μακράν οι μεγαλύτερες μηχανές της εποχής τους, τα υπερωκεάνια στέκουν ως σύμβολα της προόδου και νεωτερικότητας του 20ου αιώνα. Κανένα άλλο μεταφορικό μέσο δεν ήταν τόσο ρομαντικό, τόσο μεγαλειώδες και τόσο αμφιλεγόμενο.
Τετάρτη 09/05/2018

Μπορεί τον Φεβρουάριο η γιορτή του Καρναβαλιού να επισκιάζει όλες τις άλλες στη Λατινική Αμερική, όμως δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η πιο εντυπωσιακή. Στις 2 του μήνα συμπίπτουν τρεις γιορτές που τιμούν γυναίκες, την Παναγία και την Ιεμανζά (θεά της γονιμότητας και των υδάτων) και μπλέκουν χριστιανικά, ινδιάνικα και αφρικανικά στοιχεία σε έναν γοητευτικό συγκερασμό παραδόσεων.
Παρασκευή 23/02/2018