ΚΥΠΡΟΣ

Η μυστηριώδης ισραηλινή Intellexa, που συνδέεται με την παραγωγή και χρησιμοποίηση του παράνομου λογισμικού για παρακολουθήσεις στη χώρα μας, δεν είναι μία εταιρεία-φάντασμα στην Ελλάδα.
Τετάρτη 15/06/2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επέβαλε τελικά κυρώσεις στην Τουρκία για την επιθετική συμπεριφορά των τελευταίων ετών, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής που εξέτασε τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου αναδεικνύει κάποιες από τις σταθμίσεις που έκαναν οι Ευρωπαίοι.
Πέμπτη 17/12/2020

Η Κύπρος επανεξέτασε τριάντα άτομα από εκείνα που είχαν πάρει διαβατήρια και φαίνεται ότι επτά από αυτά, μεταξύ των οποίων και ο «Μαλαισιανός επενδυτής» Τζο Λόου, δεν πληρούσαν τα κριτήρια του προγράμματος χορήγησης υπηκοότητας. Πώς όμως έφτασαν τα πράγματα μέχρι εδώ και ποιος γνώριζε τι;
Παρασκευή 23/10/2020

Ενώ η Άγκυρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ασκεί έντονες πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της, ήρθε η ώρα να δούμε πόσο «αντέχει» στην πραγματικότητα το επιχείρημα περί γεωπολιτικής αναβάθμισης Αθήνας και Λευκωσίας μέσω των εξορύξεων.
Πέμπτη 07/11/2019

Στην Κύπρο συζητείται εδώ και χρόνια το ζήτημα της ρωσικής επιρροής επί της ελληνοκυπριακής κοινωνίας. Δύο είναι τα πεδία που επιχειρούν να αλώσουν τα ρωσικά συμφέροντα: η οικονομία και η εκκλησία.
Παρασκευή 24/08/2018

Στην Κύπρο έχει μεταφερθεί η υπόθεση του επιχειρηματία Μπιλ Μπράουντερ, που αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στο Ελσίνκι. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία το άνοιγμα των λογαριασμών του θανάσιμου εχθρού του. Στην υπόθεση έχει εμπλοκή και η Ναταλία Βεσελνιτσκάγια, γνωστή από τις κατηγορίες για ανάμιξή της στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Πέμπτη 26/07/2018