Μία ιστορία εμβολιαστικής τρέλας

Όταν το μουσικό συγκρότημα του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη εμβολιάστηκε νύχτα στο κέντρο όπου έπαιζε, κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια της υπόθεσης. Πρόκειται για μία σχεδόν κωμική ιστορία διεθνικής απατεωνιάς.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'
Ο τσελίστας Μάνος Επιτροπάκης με άλλα μέλη του συγκροτήματος του Νίκου Βέρτη, στο αεροδρόμιο για Ισραήλ.

Οι μουσικοί είχαν πέσει στην αεργία μέσα στον κορονοϊό· συναυλίες δεν υπήρχαν, τα μαγαζιά ήταν κλειστά, οι συναθροίσεις ανθρώπων σε κλειστούς χώρους απαγορεύονταν. Η πρόσκληση που έγινε στον τραγουδιστή Νίκο Βέρτη και το συγκρότημά του από ένα γραφείο οργάνωσης συναυλιών με το οποίο συνεργαζόταν επί χρόνια, για μια εμφάνιση στο Ισραήλ, ήταν περισσότερο από καλοδεχούμενη. Ένα πρόβλημα υπήρχε μόνο: αν τα 30 μέλη του συγκροτήματος και ο Βέρτης θα προλάβαιναν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer. Ήταν ακόμα νωρίς το 2021 και οι μουσικοί δεν είχαν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους κανονικά, στην Αθήνα.

To ισραηλινό γραφείο (Egoeast) κινητοποιείται και προτείνει στο συγκρότημα να οργανώσει το ίδιο τον εμβολιασμό τους στην Αθήνα. Αυτός γίνεται στο κέντρο που τραγουδάει ο Βέρτης, το ΥΤΟΝ, από έναν Κύπριο γιατρό που φέρνει κυπριακά εμβόλια.

Ουδείς αναρωτιέται γιατί γίνεται ο εμβολιασμός σε ένα νυχτερινό μαγαζί· ούτε καν όταν στην κάρτα εμβολιασμού –που παραδίδεται στους μουσικούς την ημέρα που ταξιδεύουν για Ισραήλ στην πύλη του αεροδρομίου– αναφέρονται άλλες ημερομηνίες εμβολιασμού: 11/3 και 1/5/2021 αντί 13/4 και 4/5/2021. Και ο τόπος διαφέρει: αντί για το νυκτερινό μαγαζί ΥΤΟΝ, αναφέρεται το MEGA Eμβολιαστικό Kέντρο Ελληνικού.

Και παρά το αθηναϊκό εμβολιαστικό κέντρο, ο εκδότης της κάρτας εμφανίζεται να είναι η «Κυπριακή Δημοκρατία».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.