Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceepitropakis.jpg
Ο τσελίστας Μάνος Επιτροπάκης με άλλα μέλη του συγκροτήματος του Νίκου Βέρτη, στο αεροδρόμιο για Ισραήλ.

Μία ιστορία εμβολιαστικής τρέλας

Όταν το μουσικό συγκρότημα του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη εμβολιάστηκε νύχτα στο κέντρο όπου έπαιζε, κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια της υπόθεσης. Πρόκειται για μία σχεδόν κωμική ιστορία διεθνικής απατεωνιάς.
Ο τσελίστας Μάνος Επιτροπάκης με άλλα μέλη του συγκροτήματος του Νίκου Βέρτη, στο αεροδρόμιο για Ισραήλ.

Οι μουσικοί είχαν πέσει στην αεργία μέσα στον κορονοϊό· συναυλίες δεν υπήρχαν, τα μαγαζιά ήταν κλειστά, οι συναθροίσεις ανθρώπων σε κλειστούς χώρους απαγορεύονταν. Η πρόσκληση που έγινε στον τραγουδιστή Νίκο Βέρτη και το συγκρότημά του από ένα γραφείο οργάνωσης συναυλιών με το οποίο συνεργαζόταν επί χρόνια, για μια εμφάνιση στο Ισραήλ, ήταν περισσότερο από καλοδεχούμενη. Ένα πρόβλημα υπήρχε μόνο: αν τα 30 μέλη του συγκροτήματος και ο Βέρτης θα προλάβαιναν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer. Ήταν ακόμα νωρίς το 2021 και οι μουσικοί δεν είχαν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους κανονικά, στην Αθήνα.

To ισραηλινό γραφείο (Egoeast) κινητοποιείται και προτείνει στο συγκρότημα να οργανώσει το ίδιο τον εμβολιασμό τους στην Αθήνα. Αυτός γίνεται στο κέντρο που τραγουδάει ο Βέρτης, το ΥΤΟΝ, από έναν Κύπριο γιατρό που φέρνει κυπριακά εμβόλια.

Image
emvoliasmosyton.jpg
Εμβολιασμός μέλους του συγκροτήματος στο κέντρο YTON.

Ουδείς αναρωτιέται γιατί γίνεται ο εμβολιασμός σε ένα νυχτερινό μαγαζί· ούτε καν όταν στην κάρτα εμβολιασμού –που παραδίδεται στους μουσικούς την ημέρα που ταξιδεύουν για Ισραήλ στην πύλη του αεροδρομίου– αναφέρονται άλλες ημερομηνίες εμβολιασμού: 11/3 και 1/5/2021 αντί 13/4 και 4/5/2021. Και ο τόπος διαφέρει: αντί για το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη