Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
ceintellexa.jpg
[intellexa.com]

Η ελληνική διαδρομή της εταιρείας του spyware

Η μυστηριώδης ισραηλινή Intellexa, που συνδέεται με την παραγωγή και χρησιμοποίηση του παράνομου λογισμικού για παρακολουθήσεις στη χώρα μας, δεν είναι μία εταιρεία-φάντασμα στην Ελλάδα.
[intellexa.com]

Ένα από τα συμπεράσματα στα οποία οδηγεί η πολύμηνη έρευνά μας για τις παρακολουθήσεις είναι πως η Intellexa, η εταιρεία που εμπορεύεται το spyware παρακολούθησης Predator, δεν είναι στην Ελλάδα μία εταιρεία-φάντασμα, ή όπως λέμε «του ραφιού» – όπως για παράδειγμα πολλές κυπριακές εταιρείες, που δημιουργούνται εδώ απλά για φορολογικούς λόγους. Αντιθέτως νοικιάζει επαγγελματικό χώρο, εκπαιδεύει –σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην κατοχή του το inside story– ξένους αστυνομικούς στη χρήση του spyware, προσλαμβάνει προσωπικό ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού του Θανάση Κουκάκη και βάζει διαφημιστικά κείμενα σε επαρχιακές εφημερίδες. Ακόμα και η μίσθωση του κτιρίου της, όπως θα δείξουμε, γίνεται με έναν πολύπλοκο τρόπο, μέσω οντοτήτων που σχετίζονται και με άλλες κυβερνητικές δραστηριότητες. Είναι μία πραγματική εταιρεία με πραγματική δραστηριότητα.

Από τη μία κυβέρνηση στην άλλη

Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσε το ενδεχόμενο να εισαγάγει το «σπάσιμο» της κρυπτογράφησης, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τηλεφωνικές συνομιλίες που γίνονταν μέσα από εφαρμογές – κάτι που γινόταν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Θα συμπληρώναμε τον νόμο»

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη