ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ

Ένας πρακτικός «χάρτης» με τις βασικές ημερομηνίες και τα πορίσματα της έρευνας για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.
Δευτέρα 08/08/2022

Επειδή οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, χωρέσαμε σε λιγότερες από 1.000 λέξεις όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για την υπόθεση των (νόμιμων και παράνομων) παρακολουθήσεων.
Σάββατο 06/08/2022

Η Σόφι ιν 'τ Βελντ, ευρωβουλευτής που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων και εισηγήτρια της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής για τα λογισμικά κατασκοπίας, μιλά στην Ελίζα Τριανταφύλλου για τις ελληνικές παρακολουθήσεις.
Παρασκευή 05/08/2022

Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Έλληνα δημοσιογράφου ήρθε η καταγγελία προέδρου κόμματος ότι είχε στοχοποιηθεί με το ίδιο λογισμικό κατασκοπείας. Στο μεταξύ η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξέδωσε το πόρισμά της για την πρώτη υπόθεση χωρίς κάποιο ενοχοποιητικό για την κυβέρνηση στοιχείο. Τι παρέλειψε να εξετάσει η ΕΑΔ. Τα τιμολόγια και η ιδιωτική σύμβαση που συνδέουν προμηθευτή της Αστυνομίας με την εταιρεία πίσω από το spyware.
Τετάρτη 27/07/2022

Η μυστηριώδης ισραηλινή Intellexa, που συνδέεται με την παραγωγή και χρησιμοποίηση του παράνομου λογισμικού για παρακολουθήσεις στη χώρα μας, δεν είναι μία εταιρεία-φάντασμα στην Ελλάδα.
Τετάρτη 15/06/2022

Ξετυλίγουμε το νήμα νομικών και φυσικών προσώπων που συνδέουν δια της τεθλασμένης το ελληνικό Δημόσιο με την εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το spyware Predator και είναι εγκατεστημένη (και) στην Ελλάδα.
Τετάρτη 25/05/2022