ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ

Ξετυλίγουμε το νήμα νομικών και φυσικών προσώπων που συνδέουν δια της τεθλασμένης το ελληνικό Δημόσιο με την εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το spyware Predator και είναι εγκατεστημένη (και) στην Ελλάδα.
Τετάρτη 25/05/2022

Νέα στοιχεία που φέρνουμε στο φως για ένα σύνθετο πλέγμα μολυσμένων ιστοσελίδων που στήθηκαν για να παγιδεύσουν στόχους εντός συνόρων οδηγούν σε ένα λογικό συμπέρασμα: Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης δεν είναι ο μόνος Έλληνας του οποίου το κινητό παρακολουθούνταν παράνομα. Πιθανά στη λίστα να βρίσκονται μέχρι και αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων. 
Δευτέρα 16/05/2022

Μετά την αποκάλυψη του inside story για παρακολούθηση δημοσιογράφου με spyware, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα λογισμικά». Όμως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για αυτά τα λογισμικά ήδη από το 2011.
Δευτέρα 09/05/2022

H πρώτη δημόσια επιβεβαιωμένη περίπτωση κατασκοπίας δημοσιογράφου στην Ευρώπη με τη χρήση του Predator προκαλεί αναταραχή, εντός και εκτός Ελλάδας.
Πέμπτη 14/04/2022

Αποκαλύπτουμε την υπόθεση συναδέλφου και συνεργάτη του inside story, με πολλά ερευνητικά ρεπορτάζ στο βιογραφικό του, του οποίου το κινητό είχε μετατραπεί από αγνώστους σε κοριό που κατέγραφε κάθε κίνηση και συνομιλία του.
Δευτέρα 11/04/2022

An unspecified number of people appear to be running the risk of "digital surveillance" once the Port Police and the Greek Coast Guard acquire a social media data collection tool. The controversial technical specifications and the software that’s being "photographed" in the procurement notice.
Δευτέρα 14/03/2022