ΚΕΡΚΙΔΑ

Η σειρά μας από από αναλυτικά ρεπορτάζ που επιδιώκει να χαρτογραφήσει τις πολιτικές τάσεις των οπαδών των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων ως τέτοιες και όχι συνδεδεμένες με άλλες διαστάσεις όπως η βία και η παραβατικότητα. 

Οι οπαδικοί σύνδεσμοι όλων των μεγάλων ελληνικών ομάδων εμφάνισαν έντονα σημάδια πολιτικοποίησης σε διάφορες καμπές της ιστορίας τους, επενεργώντας σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ωστόσο, μόνο οι οπαδοί μίας ομάδας μπορούν να παινεύονται ότι συνέβαλαν στην αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας του ελληνικού κοινοβουλίου, κάνοντας την τρολιά μέθοδο πολιτικής αντίδρασης.
Παρασκευή 27/05/2016

Οι δύο ταυτότητες των οπαδών, η αριστερή προσέγγιση στη ζωή και η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την ομάδα, τις ρίζες και τη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν μπλεχτεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό αδιέξοδο για την κερκίδα της ιστορικής ομάδας.
Παρασκευή 20/05/2016

Πόσο εφικτός είναι ο διαχωρισμός της εξέδρας του Ολυμπιακού από οποιαδήποτε πολιτική άποψη και ιδεολογία; Και τι μπορεί να κρύβει μια απολιτική στάση;
Παρασκευή 13/05/2016

Η πράσινη κερκίδα είναι αυτή που έχει διανύσει την πιο ταραχώδη και αντιφατική πορεία πολιτικοποίησης στα 50 χρόνια της σύγχρονης οργανωμένης ύπαρξής της. Η Θύρα 13, ο παλαιότερος σύνδεσμος φιλάθλων της ομάδας, παράλλαξε τα χρώματά του αρχικά σε πιο φαιά και εσχάτως σε μαυροκόκκινα.
Πέμπτη 05/05/2016

Οι κερκίδες των γηπέδων συνδέονται με την πολιτική με μια σχέση αλληλοτροφοδοτούμενη. Δεν είναι τυχαίο, αφού το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Και τα πάθη των οπαδών δεν περιορίζονται στα σκορ.
Πέμπτη 05/05/2016