Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
antifasistes_opadoi_-filathloi_tis_aek_-_antifa_fans_of_aek_fb_page.jpg

«Αριστερίζω, γι’ αυτό είμαι ΑΕΚ»

Οι δύο ταυτότητες των οπαδών, η αριστερή προσέγγιση στη ζωή και η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την ομάδα, τις ρίζες και τη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν μπλεχτεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό αδιέξοδο για την κερκίδα της ιστορικής ομάδας.

Το φθινόπωρο του 2003, το εξώφυλλο του περιοδικού ΒΗΜΑgazino φιλοξενούσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία προφίλ του τότε ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντέμη Νικολαΐδη. Ο κεντρικός τίτλος κάτω από την καλλιτεχνική φωτογραφία έγραφε: «Αριστερίζω, γι’ αυτό είμαι ΑΕΚ».

Το φθινόπωρο του 2003, η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα. Ήταν η εποχή που η πολιτική πόλωση κινούταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ήταν η εποχή της προολυμπιακής Ελλάδα που ζούσε τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και ετοιμαζόταν να δώσει το τιμόνι της χώρας στον Κώστα Καραμανλή. Ο Συνασπισμός με το ζόρι έμπαινε στη Βουλή. Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ποδοσφαιρικά αυτοεξόριστος στην Μαδρίτη, έχοντας φύγει από την Ελλάδα και την ΑΕΚ μετά την ανοιχτή ρήξη του με τον τότε ισχυρό άνδρα της ομάδας, Μάκη Ψωμιάδη. Λίγο καιρό πριν είχε δείξει τις ποδοσφαιρικές αντιεξουσιαστικές του τάσεις ανακοινώνοντας πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαιτητικές αδικίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποχωρεί από την Εθνική ομάδα. Στο μπράτσο του βρισκόταν το τατουάζ με το σήμα της Original, του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της ομάδας και σε λίγους μήνες ετοιμαζόταν να μπλεχτεί με τα διοικητικά της ομάδας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη