ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Τον Ιανουάριο το inside story δημοσίευσε δύο ρεπορτάζ που προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα για την «Καπνική Μιχαηλίδης» και τις σχέσεις της 4ης μεγαλύτερης εμπορικής καπνικής επιχείρησης στον κόσμο με τις δανείστριες τράπεζες. Εντωμεταξύ στη σύνταξή μας περιήλθαν σημαντικά νέα ντοκουμέντα, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον ίδιο τον κ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, στην έδρα της Καπνικής στη Θεσσαλονίκη.
Τρίτη 04/02/2020

Οι τράπεζες που δάνειζαν την Καπνική Μιχαηλίδης άργησαν να δουν κατάματα το πρόβλημα της εταιρείας, η οποία φαίνεται πως δανειζόταν βάζοντας ως ενέχυρο ανύπαρκτες ποσότητες καπνού, αλλά και έναντι τιμολογίων πώλησης του προϊόντος της, τα οποία ήταν αμφίβολης εγκυρότητας.
Πέμπτη 09/01/2020

Η Καπνική Μιχαηλίδης, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας καπνού, κατέρρευσε το 2016 δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς καπνού σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Οι τράπεζες που δάνειζαν την εταιρεία έναντι καπνών που είχε αποθηκευμένα, την κατηγόρησαν πως είχε δώσει ανακριβή στοιχεία για το ύψος των αποθεμάτων της. Τρία χρόνια μετά, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τα «μετρήσουν».
Τετάρτη 08/01/2020