Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cemichailidis10.jpg
Φωτογραφία αρχείου της «Καπνική Μιχαηλίδης».

Όλοι εναντίον όλων στην υπόθεση της Καπνικής Μιχαηλίδης

Τον Ιανουάριο το inside story δημοσίευσε δύο ρεπορτάζ που προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα για την «Καπνική Μιχαηλίδης» και τις σχέσεις της 4ης μεγαλύτερης εμπορικής καπνικής επιχείρησης στον κόσμο με τις δανείστριες τράπεζες. Εντωμεταξύ στη σύνταξή μας περιήλθαν σημαντικά νέα ντοκουμέντα, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον ίδιο τον κ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, στην έδρα της Καπνικής στη Θεσσαλονίκη.
Φωτογραφία αρχείου της «Καπνική Μιχαηλίδης».

Τα δύο ρεπορτάζ που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα το inside story (Α' και Β' μέρος) για την τέταρτη μεγαλύτερη εμπορική καπνική επιχείρηση στον κόσμο, την εταιρεία «Καπνική Μιχαηλίδης», ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και της παραλαβής εκ μέρους μας ένας μεγάλου τραπεζικού αρχείου για τις σχέσεις της εταιρείας με τις δανείστριες τράπεζες (ο δανεισμός της προσεγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς). Εντωμεταξύ τις προηγούμενες εβδομάδες στη σύνταξή μας περιήλθαν σημαντικά νέα ντοκουμέντα, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον ίδιο τον κ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη στην έδρα της Καπνικής στη Θεσσαλονίκη.

Image
mich23b.jpg
Φωτογραφία από έκδοση της εταιρείας Καπνική Μιχαηλίδης. Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης διακρίνεται στην κεφαλή του τραπεζιού.

Όπως εξηγήσαμε στα προηγούμενα ρεπορτάζ, η υπόθεση μεταξύ της «Καπνική Μιχαηλίδης» και των τραπεζών που την είχαν δανείσει ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2016, όταν η εταιρεία που είχε την ευθύνη της φύλαξης των καπνών του Μιχαηλίδη (ΠΑΕΓΑΕ) αποκάλυψε στις τράπεζες πως από τα αποθηκευμένα καπνά, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση για τον δανεισμό της εταιρείας, έλειπαν 13 εκατ. κιλά. Στην αρχή οι τράπεζες, η ΠΑΕΓΑΕ και η καπνική εταιρεία αναζητούσαν μια συναινετική λύση. Την άνοιξη όμως του 2017, όταν έγινε φανερό ότι οι τράπεζες δεν θα έπαιρναν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη