ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι πιο αργοί, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι πιο ηλικιωμένοι δεν μπόρεσαν να διαφύγουν από τους όγκους νερού που έπεσαν σε δύο κρατίδια της Γερμανίας, οδηγώντας σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της χώρας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο – δύο μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που θα κριθούν όπως εκείνες του 2002, από το πώς οι υποψήφιοι αντιμετώπισαν το πλημμυρικό φαινόμενο.
Δευτέρα 19/07/2021

Στις πρόσφατες εκλογές σε δύο κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ενισχύθηκε, αλλά το χειρότερο σενάριο της επικράτησής της προς το παρόν αποφεύχθηκε. Όσο όμως την ξεφλουδίζει κανείς, τόσο ανακαλύπτει μέσα της μικρότερα σχήματα, που βρίσκονται ακόμα πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα.
Τετάρτη 11/09/2019

Η Άνγκελα Μέρκελ έβαλε την προσωπική της σφραγίδα στο κόμμα της, τη Γερμανική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, και στην καγκελαρία της Γερμανίας.
Τρίτη 30/10/2018

Όπως όλα δείχνουν, η Άγκελα Μέρκελ θα εκλεγεί ξανά καγκελάριος για την τέταρτη θητεία της. Η συμφωνία που υπέγραψε με τον σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Μάρτιν Σουλτς είναι επικερδής για την ίδια. Ο Σουλτς, αντίθετα, ανακηρύσσεται χαμένος της υπόθεσης.
Τρίτη 13/02/2018

Η Άνγκελα Μέρκελ κέρδισε την 4η συνεχόμενη εκλογική της νίκη σε μία χώρα που δεν μοιάζει καθόλου με εκείνη στην οποίαν είχε κερδίσει την πρώτη της. Ο Τάσος Τέλλογλου αναλύει το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών και κάνει τις δικές του προβλέψεις για την επόμενη μέρα στη Γερμανία.
Δευτέρα 25/09/2017

Προχθές, 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν για τοπική κυβέρνηση στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Το σήμα που έστειλαν ήταν ξεκάθαρο: «Έχουμε κουραστεί από την Μέρκελ, αλλά δεν βλέπουμε τον λόγο να ψηφίσουμε κάποιον που δεν διαφέρει από αυτήν, χωρίς να τον ξέρουμε».
Τρίτη 16/05/2017