ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Τάσος Τέλλογλου στέλνει ανταπόκριση από το Βερολίνο.
Δευτέρα 27/09/2021

Λίγες μέρες πριν την κάλπη, ο Τάσος Τέλλογλου συγκεντρώνει όσα βασικά γνωρίζουμε για τους υποψήφιους καγκελαρίους, τις κινήσεις, τις προβλέψεις και τις θέσεις των κομμάτων τους. Κι επιχειρεί να μπει στο μυαλό των Γερμανών ψηφοφόρων.
Πέμπτη 23/09/2021

Οι πιο αργοί, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι πιο ηλικιωμένοι δεν μπόρεσαν να διαφύγουν από τους όγκους νερού που έπεσαν σε δύο κρατίδια της Γερμανίας, οδηγώντας σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της χώρας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο – δύο μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που θα κριθούν όπως εκείνες του 2002, από το πώς οι υποψήφιοι αντιμετώπισαν το πλημμυρικό φαινόμενο.
Δευτέρα 19/07/2021

Στις πρόσφατες εκλογές σε δύο κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ενισχύθηκε, αλλά το χειρότερο σενάριο της επικράτησής της προς το παρόν αποφεύχθηκε. Όσο όμως την ξεφλουδίζει κανείς, τόσο ανακαλύπτει μέσα της μικρότερα σχήματα, που βρίσκονται ακόμα πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα.
Τετάρτη 11/09/2019

Η Άνγκελα Μέρκελ έβαλε την προσωπική της σφραγίδα στο κόμμα της, τη Γερμανική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, και στην καγκελαρία της Γερμανίας.
Τρίτη 30/10/2018

Όπως όλα δείχνουν, η Άγκελα Μέρκελ θα εκλεγεί ξανά καγκελάριος για την τέταρτη θητεία της. Η συμφωνία που υπέγραψε με τον σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Μάρτιν Σουλτς είναι επικερδής για την ίδια. Ο Σουλτς, αντίθετα, ανακηρύσσεται χαμένος της υπόθεσης.
Τρίτη 13/02/2018