Ποιος θα είναι ο επόμενος καγκελάριος;

Λίγες μέρες πριν την κάλπη, ο Τάσος Τέλλογλου συγκεντρώνει όσα βασικά γνωρίζουμε για τους υποψήφιους καγκελαρίους, τις κινήσεις, τις προβλέψεις και τις θέσεις των κομμάτων τους. Κι επιχειρεί να μπει στο μυαλό των Γερμανών ψηφοφόρων.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την καγκελαρία χαιρετιούνται πριν το debate της 12ης Σεπτεμβρίου. Από αριστερά Όλαφ Σολτς (SPD), Ανναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) και Άρμιν Λάσετ (CDU). [Michael Kappeler/POOL/AFP]

Οι Γερμανοί εκλέγουν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου τον 9ο καγκελάριό τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε το ρολόι της ιστορίας μηδένισε τον χρόνο της χώρας. Αντενάουερ, Έρχαρντ, Κίζινγκερ, Μπραντ, Σμιτ, Κολ, Σρέντερ, Μέρκελ. Από τα πρόσωπα αυτά, οι άνθρωποι έξω από τη Γερμανία (αλλά και μέσα σε αυτήν) αγνοούν τον Κουρτ Γκέοργκ Κίζινγκερ, που κυβέρνησε από το 1966 έως το 1969. Ο Χριστιανοδημοκράτης Κίζινγκερ ήταν ο επικεφαλής του πρώτου μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU)-Σοσιαλδημοκρατών (SPD), όταν η οικονομία είχε πάψει πλέον να μεγεθύνεται μετά το γερμανικό οικονομικό θαύμα και το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε αναγκαία την κυβέρνηση από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.