ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις 12 και 19 Ιουνίου οι γάλλοι πολίτες θα βρεθούν ξανά μπροστά στις κάλπες, αυτή τη φορά για να εκλέξουν τους βουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στη νέα Εθνοσυνέλευση. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν ο Εμανουέλ Μακρόν θα κυβερνήσει με απόλυτη πλειοψηφία ή θα κληθεί να τα βρει με την αντιπολίτευση.
Πέμπτη 09/06/2022

Αυτήν την Κυριακή 10 Απριλίου θα λάβει χώρα ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ο κύριος αντίπαλος του Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, προέρχεται από την λαϊκιστική ακροδεξιά.
Παρασκευή 08/04/2022

Ο ancien monde εξαερώθηκε, τι είδους θα είναι ο καινούργιος που υπόσχεται να δημιουργήσει ο πολιτικά άκαπνος, πλην θεσμικά πανίσχυρος, 39χρονος νέος ένοικος του Palais de l’Élysée;
Πέμπτη 22/06/2017

Στην Τουλούζη, το προπύργιο του αριστερού υποψηφίου στις γαλλικές εκλογές Ζαν Λυκ Μελανσόν, οι υποστηρικτές του “νίπτουν τας χείρας τους” έναντι της Μαρίν Λε Πεν, που θα διεκδικήσει αυτήν την Κυριακή την προεδρία της Γαλλίας απέναντι στον Εμμανουέλ Μακρόν.
Παρασκευή 05/05/2017

Η Πρωτομαγιά φέτος στο Παρίσι γιορτάστηκε με μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση κατά της Λεπέν. Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν αρκετά πίσω από τον Μακρόν, οι Γάλλοι ανησυχούν καθώς η ακροδεξιά χρησιμοποιεί αριστερή ρητορική, η αριστερά παρακολουθεί αμήχανη και το κέντρο δεν είναι ακριβώς κέντρο. Ο Γιάννης Μπαμπούλιας που ήταν στις διαδηλώσεις, στέλνει την ανταπόκρισή του.
Πέμπτη 04/05/2017

Το «Μπλε άσπρο μαύρο» του Καρίμ Αμελάλ είναι κάτι περισσότερο από μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας. Είναι μία οξυδερκής ματιά στην παρακμή της Γαλλίας και συνολικά της Ευρώπης που γεννάει ξανά το τέρας του φασισμού σε μία κοινωνία που αρνείται να δεχτεί την γκρίζα πραγματικότητα.
Τρίτη 11/04/2017