Μακρόν εναντίον Λεπέν για τη γαλλική προεδρία

Αυτήν την Κυριακή 10 Απριλίου θα λάβει χώρα ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ο κύριος αντίπαλος του Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, προέρχεται από την λαϊκιστική ακροδεξιά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
12
'
Ο Εμμανουέλ Μακρόν στα γραφεία του δημόσιου γαλλικού ραδιοσταθμού France Inter, δίπλα σε οθόνη που δείχνει την υποψήφια πρόεδρο του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος RN Μαρίν Λεπέν, στις 4 Απριλίου 2022. [LUDOVIC MARIN/AFP]

Το περασμένο Σάββατο 2 Απριλίου, οι Γάλλοι αντίκρισαν ένα σπάνιο θέαμα στα πρατήρια υγρών καυσίμων: oι ουρές των αυτοκινήτων ήταν ασυνήθιστα μεγάλες. Όχι όμως λόγω ελλείψεων. Οι ιδιοκτήτες τους είδαν την τιμή της βενζίνης να μειώνεται κατά είκοσι λεπτά και αποφάσισαν μετά από πολύ καιρό να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες έχουν προκηρυχθεί για την Κυριακή 10 Απριλίου, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με τη μείωση της φορολόγησης στα καύσιμα έκανε μία κίνηση προς το φιλολαϊκότερο. Ο κύριος αντίπαλός του, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, προέρχεται από την λαϊκιστική ακροδεξιά. Στη Ναντέρ όπου μίλησε το περασμένο Σάββατο, προσδιόρισε τον αντίπαλό του στην ακροδεξιά και η εφημερίδα Le Monde έγραψε ότι απευθύνθηκε κυρίως στο σοσιαλδημοκρατικό σώμα το οποίο τον είχε οδηγήσει στην εξουσία το 2017.

Όλα υποδεικνύουν ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί δεκαπέντε ημέρες μετά τον πρώτο, στις 24 Απριλίου, θα αναμετρηθεί και πάλι το δίδυμο του 2017: Εμμανουέλ Μακρόν απέναντι στη Μαρίν Λεπέν.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.