ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προτού αποφασίσουμε αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, θα πρέπει να μάθουμε ποιανού είναι το αυγό. Από τα 140 αυγά που καταναλώνει ο καθένας μας ετησίως, τα 42 εκτιμάται πως είναι άγνωστης προέλευσης, παρότι αγοράστηκαν ως ελληνικά.
Τετάρτη 08/07/2020

O δήμαρχος της –γνωστής αυτή την εποχή για τα κεράσια της– Αγιάς Λάρισας, Αντώνης Γκουντάρας, μελετά τα επιτυχημένα παραδείγματα ευρωπαϊκών περιοχών με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως είναι η Τοσκάνη και το γερμανικό Έτενχαϊμ, και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα οικονομικό μοντέλο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην εγχώρια παραγωγή και κίνητρα στους ανθρώπους να συνεργαστούν σε όλους τους τομείς.
Δευτέρα 22/06/2020

Το πρόγραμμα Equifund αναδεικνύεται σε πηγή χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, το οικοσύστημα ωριμάζει προσελκύοντας περισσότερους ιδιώτες επενδυτές που δεν διστάζουν να επενδύσουν στα ελληνικά startups. Ποιοι και πόσα πήραν τη χρονιά που πέρασε;
Δευτέρα 10/02/2020

Κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια, αλλά η προσπάθεια οργάνωσης κτηνοτρόφων και τυροκόμων μέσω της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα φαίνεται ότι θα φέρει επιτέλους αποτέλεσμα. Ακόμα, το παράδειγμα προς μίμηση της Parmigiano Reggiano, οι ελλιπείς έλεγχοι στους παραγωγούς, η νοθεία και η απειλή της Δανίας.
Τετάρτη 29/01/2020

Τηλεκατευθυνόμενη νάρκη σε μορφή θαλάσσιας χελώνας, αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα σκύλων, μαντηλάκια καθαρισμού δοντιών μίας χρήσης. Αυτές είναι οι 20 εφευρέσεις που ξεχωρίσαμε από τη χρονιά που μόλις πέρασε.
Παρασκευή 03/01/2020

Η accusonus, μια νεοφυής επιχείρηση που αναπτύσσει λογισμικό για επεξεργασία ήχου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, εξασφάλισε 3,3 εκατ. δολάρια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης. Ο συνιδρυτής της εξηγεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί αυτό, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι startups τεχνολογίας στην Ελλάδα.
Τετάρτη 20/11/2019