ΑΜΥΝΑ

Η Αλεξανδρούπολη αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη γεωπολιτική αξία στα μάτια της Αμερικής και της Ρωσίας, που διεκδικούν εκεί ερείσματα, παρουσία και επιρροή.
Παρασκευή 29/10/2021

Καθοδήγηση, στήριξη και μια κοινότητα για να ανήκουν. Αυτό αναζητούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ειδικά σε νεαρές ηλικίες, όταν ακόμα διαμορφώνεται η ταυτότητά τους. Πόσο εύκολα τα βρίσκουν στην επαρχία;
Τρίτη 15/12/2020

Οι διαφορές μεταξύ κρατών για τα θαλάσσια σύνορα είναι συχνά από τις δυσκολότερες να επιλυθούν. Δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις: εμπιστοσύνη μεταξύ των μερών και κατάλληλος συγχρονισμός (τάιμινγκ). Είναι αμφίβολο αν υπάρχει οτιδήποτε από τα δύο στην περίπτωση της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Τετάρτη 04/11/2020

Ρώσοι μαχητές στο πλευρό του Άσαντ, Τούρκοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Λατινοαμερικανοί στην Υεμένη. Οι μισθοφόροι επιστρέφουν στο προσκήνιο σε ρόλο ημικρατικό και ημιπαράνομο, αυτή τη φορά χωρίς την αίγλη της Λεγεώνας των Ξένων.
Πέμπτη 15/10/2020

Περισσότερες από ποτέ είναι οι προκλήσεις πέριξ και εντός των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πιο ουσιαστικής «κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας». Γάλλοι και Γερμανοί φαίνεται να συμφωνούν, στη θεωρία. Πόσο κοντά βρισκόμαστε όμως σε μια τέτοια στρατηγική επιλογή;
Τετάρτη 30/09/2020

Οπλίτες που κάνουν τη θητεία τους εν μέσω κορονοϊού μας μιλούν για την καθημερινότητα στα στρατόπεδα ξηράς, εκεί όπου οι έννοιες «απομόνωση», «καθαριότητα» και «συνωστισμός» απέκτησαν άλλο νόημα το τελευταίο δίμηνο.
Σάββατο 09/05/2020