ΑΜΥΝΑ

Ρώσοι μαχητές στο πλευρό του Άσαντ, Τούρκοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Λατινοαμερικανοί στην Υεμένη. Οι μισθοφόροι επιστρέφουν στο προσκήνιο σε ρόλο ημικρατικό και ημιπαράνομο, αυτή τη φορά χωρίς την αίγλη της Λεγεώνας των Ξένων.
Πέμπτη 15/10/2020

Περισσότερες από ποτέ είναι οι προκλήσεις πέριξ και εντός των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πιο ουσιαστικής «κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας». Γάλλοι και Γερμανοί φαίνεται να συμφωνούν, στη θεωρία. Πόσο κοντά βρισκόμαστε όμως σε μια τέτοια στρατηγική επιλογή;
Τετάρτη 30/09/2020

Οπλίτες που κάνουν τη θητεία τους εν μέσω κορονοϊού μας μιλούν για την καθημερινότητα στα στρατόπεδα ξηράς, εκεί όπου οι έννοιες «απομόνωση», «καθαριότητα» και «συνωστισμός» απέκτησαν άλλο νόημα το τελευταίο δίμηνο.
Σάββατο 09/05/2020

Η κυβέρνηση αναζητά αγοραστή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά οι υποψήφιοι δεν είναι πολλοί και όλοι έχουν κάποιο πρόβλημα. Ανάμεσά τους και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, Ισκαντάρ Σάφα.
Δευτέρα 16/09/2019

Με αφορμή την παράδοση στην Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400, αναζητήσαμε πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση των δικών μας παλαιότερων S-300 και τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης ως προς την αναβάθμισή τους.
Τρίτη 30/07/2019

Επί της θητείας οκτώ υπουργών Αμύνης, η Πολεμική Αεροπορία επιχειρούσε να εκσυγχρονίσει τον στόλο των αεροσκαφών F-16. O Πάνος Καμμένος παραλίγο να το καταφέρει, με μία σύμβαση που ξεσήκωσε περισσότερη «σκόνη» από την αξία της. Τι πήγε λάθος;
Τρίτη 15/01/2019