Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cethriasiofos0503963.jpg
Η πεδιάδα του Θριασίου. [Gerasimos Domenikos/FOSPHOTOS]

Θριάσιο: Πώς άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού με υπογραφή Σπίρτζη

Γίνεται να αλλάξουν άρδην οι όροι ενός διαγωνισμού, μετά από την ολοκλήρωσή του και την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου, και μάλιστα προς όφελος του αναδόχου; Στην περίπτωση του τεράστιου οικοπέδου στο Θριάσιο Πεδίο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί Εμπορευματικό Κέντρο, αυτό έγινε.
Η πεδιάδα του Θριασίου. [Gerasimos Domenikos/FOSPHOTOS]

Την 1η Αυγούστου 2018 συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η κοινοπραξία ΕΤΒΑ-Goldair κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του Θριάσιου Πεδίου. Τον διαγωνισμό (που ήταν ο 6ος μέσα στην τελευταία 10ετία) για την παραχώρηση 588.326 τ.μ. για την κατασκευή Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο (στην περιοχή του Ασπροπύργου), είχε προκηρύξει τον Μάιο του 2016 η ελεγχόμενη από το Ελληνικό Δημόσιο ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ –και ελεγχόμενη πολιτικά από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. O κ. Σπίρτζης 15 ημέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία, την οποία δημοσιεύουμε στο τέλος του κειμένου. 

Με δύο λόγια

Ανατροπή βασικών όρων του διαγωνισμού που προκήρυξε η υπό κρατικό έλεγχο ΓΑΙΑΟΣΕ (η οποία ασχολείται με την αξιοποίηση της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας καθώς και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ) για την αξιοποίηση τεράστιου οικοπέδου που έχει στο Θριάσιο Πεδίο, με φωτογραφικές διατάξεις προς όφελος του αναδόχου ΕΤΒΑ-Goldair, υπέρμετρες δεσμεύσεις από το Ελληνικό Δημόσιο με μετακύλιση του ρίσκου από τον ανάδοχο στη Γενική Κυβέρνηση (Κρατικός Προϋπολογισμός), παροχές στον ανάδοχο με υπερτετραπλασιασμό των χώρων δόμησης, δυνατότητα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη