Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ceolth.jpg

Το θρίλερ της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Σαν κεραυνός έπεσε την περασμένη Παρασκευή η είδηση ότι η ρωσική τράπεζα που εξέδωσε την εγγυητική επιστολή στον προτιμητέο επενδυτή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) τέθηκε υπό επιτροπεία. Τι δηλώνει στο inside story ο εκπρόσωπος των αγοραστών και ποια η σχέση της τράπεζας με τον Ιβάν Σαββίδη.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η ρωσική Promsvyazbank PJSC, που εξέδωσε την εγγυητική επιστολή στην κοινοπραξία που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), τέθηκε υπό επιτροπεία από την κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Δημοκρατίας (Τhe Central Bank of the Russian Federation).

Η είδηση αιφνιδίασε για τέσσερις λόγους:

  1. Την ίδια μέρα που η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θέτει σε εποπτεία την Promsvyazbank PJSC, ήταν προγραμματισμένη η υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ στον αγοραστή, που είχε πλειοδοτήσει στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό.
  2. Λίγες μέρες νωρίτερα, υπήρξε φαινομενικά άκαιρη και αδικαιολόγητη δημόσια παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε σαφείς αιχμές σχετικά με την προέλευση των χρημάτων του αγοραστή.
  3. Το κοινοπρακτικό σχήμα απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από μία γερμανική και μία γαλλική εταιρεία και δευτερευόντως από μία εταιρεία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, που προέρχεται από τη Ρωσία και έχει πολλές συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες. Συνεπώς θα περίμεναν όλοι να συνεργαστεί με κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα και όχι με μία ρωσική τράπεζα, όπως αποκαλύφθηκε, και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη