Νοθευμένη φέτα: Ο ελέφαντας στο δωμάτιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα κατ’ επανάληψη σκάνδαλα με τη νοθευμένη φέτα που παράγουν εγχώριες τυροκομικές επιχειρήσεις, τα οποία εντοπίζονται μετά από ελέγχους στο εξωτερικό.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Η πετυχημένη αγγλική έκφραση «there's an elephant in the room» δηλώνει την απροθυμία κάποιου να δει κάτι τόσο προφανές, όσο είναι ένας ελέφαντας μέσα σε ένα δωμάτιο. Ε, λοιπόν αυτός ο ελέφαντας κόβει βόλτες εδώ και χρόνια στη Λεωφόρο Αχαρνών 2, στο κτήριο που στεγάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ).

Ο ελέφαντας που δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τη νοθευμένη «φέτα» – δηλαδή το λευκό τυρί, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιείται αγελαδινό γάλα ή φυτικά προϊόντα και όχι αιγοπρόβειο, όπως ορίζει ο κανονισμός για την παραγωγή φέτας. Πρόκειται για εξόφθαλμη παραποίηση του εθνικού προϊόντος, το οποίο βαπτίζεται φέτα και πωλείται κυρίως στις διεθνείς αγορές. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Σήμερα στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, όπως αναφέρουν στο inside story πηγές της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, υπάρχουν 103 φάκελοι που αφορούν πάμπολλες περιπτώσεις νοθείας του δημοφιλούς τυριού: ελληνοποιήσεις γάλακτος ή μεταφορά γάλακτος από μια περιοχή σε άλλη εντός της χώρας, κάτι που απαγορεύεται, παραγωγή «φέτας» με πρόσμειξη αγελαδινού γάλακτος, παραγωγή προϊόντος με υπερδιήθηση, προϊόντα με υγρασία άνω του επιτρεπόμενου νόμιμου ορίου, κ.ά.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.