Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cefetace.jpg

Νοθευμένη φέτα: Ο ελέφαντας στο δωμάτιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα κατ’ επανάληψη σκάνδαλα με τη νοθευμένη φέτα που παράγουν εγχώριες τυροκομικές επιχειρήσεις, τα οποία εντοπίζονται μετά από ελέγχους στο εξωτερικό.

Η πετυχημένη αγγλική έκφραση «there's an elephant in the room» δηλώνει την απροθυμία κάποιου να δει κάτι τόσο προφανές, όσο είναι ένας ελέφαντας μέσα σε ένα δωμάτιο. Ε, λοιπόν αυτός ο ελέφαντας κόβει βόλτες εδώ και χρόνια στη Λεωφόρο Αχαρνών 2, στο κτήριο που στεγάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ).

Ο ελέφαντας που δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τη νοθευμένη «φέτα» – δηλαδή το λευκό τυρί, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιείται αγελαδινό γάλα ή φυτικά προϊόντα και όχι αιγοπρόβειο, όπως ορίζει ο κανονισμός για την παραγωγή φέτας. Πρόκειται για εξόφθαλμη παραποίηση του εθνικού προϊόντος, το οποίο βαπτίζεται φέτα και πωλείται κυρίως στις διεθνείς αγορές. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Σήμερα στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, όπως αναφέρουν στο inside story πηγές της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, υπάρχουν 103 φάκελοι που αφορούν πάμπολλες περιπτώσεις νοθείας του δημοφιλούς τυριού: ελληνοποιήσεις γάλακτος ή μεταφορά γάλακτος από μια περιοχή σε άλλη εντός της χώρας, κάτι που απαγορεύεται, παραγωγή «φέτας» με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη