Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
Κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη. [Τάσος Τέλλογλου]
Κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη. [Τάσος Τέλλογλου]

Κυκλάδες: Μετά τη σεζόν

Οι υπερβολικές προσδοκίες που δημιούργησε στους επαγγελματίες του τουρισμού η έκρηξη του 2022 διαψεύστηκαν σε έναν βαθμό φέτος – ειδικά στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη. [Τάσος Τέλλογλου]

Άρθρο του Τάσου Τέλλογλου.

Το παρόν αναδημοσιεύεται με άδεια από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες», το νέο εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία», που υποστηρίζεται από το inside story. Το project αναδεικνύει τα πολλαπλά ζητήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, από την αδυναμία ζωτικών υποδομών να αντεπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως την αλλοίωση του τοπίου και τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους νησιώτες.

Image
Βιώσιμες Κυκλάδες

Ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι για τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων. Πολλοί εργαζόμενοι έφευγαν από τα εστιατόρια, διότι τα πουρμπουάρ ήταν ελάχιστα σε σχέση με το 2022. Υπήρξαν και ξενοδοχεία που έκαναν απολύσεις ή και μειώσεις των μισθών, καλώντας το προσωπικό «να βάλει πλάτη», όπως λέει στις «Βιώσιμες Κυκλάδες» μεγαλοξενοδόχος της Μυκόνου. Μεγάλο ξενοδοχείο της Οίας έκανε απολύσεις μέσα στον Αύγουστο ενώ σε κάποια νησιά του Αιγαίου τα τετράστερα κατέβασαν τις τιμές τους στα 60 ευρώ τη βραδιά για να γεμίσουν τα δωμάτιά τους, χωρίς επιτυχία.

Το πρώτο εννιάμηνο της τουριστικής σεζόν η Μύκονος είχε 31.000 αφίξεις λιγότερες (μείωση 5,6%), ενώ στη Σαντορίνη η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, της τάξης του 9%. Σε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη