Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
mykonos-vouliazei.jpeg
[discovergreece.com]

Βουλιάζοντας τις Κυκλάδες

Πόσον κόσμο αντέχουν οι Κυκλάδες με βάση τις υποδομές και τους πόρους τους; Για κάποια νησιά, όπως η Μύκονος, πολύ λιγότερο από αυτόν που ήδη δέχονται. Και τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε μέρα που περνάει.
[discovergreece.com]

Πολιτικοί και ΜΜΕ κοιτάζουν αυτόν τον καιρό στη Μύκονο, σε παραλίες και μπαρ που έχουν καταληφθεί νόμιμα η παράνομα. Αλλά το πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στις υποδομές (σκουπίδια, νερό, δρόμοι κ.ά.), που αποδεικνύονται ανεπαρκείς, καθώς συχνά αυτά που κτίζονται –καταλύματα, ξενοδοχεία, κατοικίες– καταλήγουν 4 και 5 φορές μεγαλύτερα από ό,τι αναγράφεται στις οικοδομικές τους άδειες.

Image
348377796_955301142334793_1462857004528964022_n.jpg
Κατεδάφιση στο Nammos την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023.

Και μια Μύκονος υπάρχει, με διαφορετικούς όρους, σε κάθε γωνιά των Κυκλάδων.

Οι όγκοι των σκουπιδιών αυξήθηκαν 5,5 φορές σε 7 χρόνια

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου εξεπλάγησαν καθώς έφθαναν στον ΧΥΤΑ Μυκόνου. Ο Τσορμπατζόγλου άνοιξε τον ΧΥΤΑ και μαζί του τις πύλες της κολάσεως. Οι οσμές έφταναν στον …θεό, τα απορρίμματα στραγγίζονταν στον υδροφόρο ορίζοντα, οι όγκοι τους είχαν απλωθεί πέρα από τις στεγανοποιητικές μεμβράνες και ένας γειτονικός χώρος ήταν γεμάτος χώματα και μπάζα. Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Καταγγελίες στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος είχαν ήδη γίνει από τον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη