Για βιομηχανίες άλλης εποχής τα πάρκα της ΕΤΒΑ

Το χάος που επικρατεί στα βιομηχανικά πάρκα της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, δυσκολεύει τη λειτουργία των μεταποιητικών επιχειρήσεων και τις επενδύσεις.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Ο Πάρας Γκραβουνιώτης είναι ιδιοκτήτης χαρτοποιίας στην Κομοτηνή. Η εταιρεία του είναι εγκατεστημένη στη βιομηχανική περιοχή της πόλης. Με είδε συμπτωματικά πριν αρκετούς μήνες στην παρουσίαση ενός βιβλίου και ρώτησε αν θα με ενδιέφερε ένα θέμα για τις υπέρογκες χρεώσεις της εταιρείας ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ (ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές Α.Ε) προς τις εγκατεστημένες στα βιομηχανικά πάρκα εταιρείες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Γκραβουνιώτης «μπούκαρε» κυριολεκτικά στη συνέντευξη τύπου που είχε οργανώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Αθανάσιος Ψαθάς, μοιράζοντας φυλλάδια με τις θέσεις του ΠΑΣΕΒΙΠΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών), συνδέσμου των εγκατεστημένων στις βιομηχανικές περιοχές.

«Γιατί μπουκάρατε;» τον ρώτησα ενώ αποχωρούσαμε από τη συνέντευξη τύπου της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ.

«Κάνω βιομηχανικό ακτιβισμό», μου είπε αφοπλιστικά.

Ο Γκραβουνιώτης και ο σύνδεσμος στον οποίον ανήκει έχουν προσφύγει αρκετές φορές στα δικαστήρια για τις χρεώσεις που η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ επιβάλλει στις εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί σε βιομηχανικές περιοχές, τις οποίες διαχειρίζεται. Όμως, όλες τις φορές έχουν χάσει. Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι οι χρεώσεις κοινοχρήστων στα βιομηχανικά πάρκα είναι υπέρογκες.

Η ΕΤΒΑ ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, την περίοδο 1964-65, να οργανώνει και να διαχειρίζεται οριοθετημένες περιοχές για βιομηχανική ανάπτυξη (βιομηχανικές περιοχές ή βιομηχανικά πάρκα).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.