Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cedimosagias.jpg
Περίπατος στα μονοπάτια της Αγιάς. [Δήμος Αγιάς/Facebook]

Ο Δήμος Αγιάς το «κάνει όπως το Έτενχαϊμ και η Τοσκάνη»

O δήμαρχος της –γνωστής αυτή την εποχή για τα κεράσια της– Αγιάς Λάρισας, Αντώνης Γκουντάρας, μελετά τα επιτυχημένα παραδείγματα ευρωπαϊκών περιοχών με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως είναι η Τοσκάνη και το γερμανικό Έτενχαϊμ, και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα οικονομικό μοντέλο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην εγχώρια παραγωγή και κίνητρα στους ανθρώπους να συνεργαστούν σε όλους τους τομείς.
Περίπατος στα μονοπάτια της Αγιάς. [Δήμος Αγιάς/Facebook]

Η εταιρεία Krumm Landtechnik und Motorgeräte από τη Βάδη Βυρτεμβέργη της Γερμανίας, που πωλεί, συντηρεί και επισκευάζει γεωργικά μηχανήματα και άλλο γεωργικό εξοπλισμό, αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να χτίσει μια μονάδα στη βιομηχανική περιοχή Dyn A5, που βρίσκεται μεταξύ Έτενχαϊμ και Μάλμπεργκ. Το Έτενχαϊμ είναι μια μικρή, για τα δεδομένα της Γερμανίας, πόλη στα νότια σύνορα της χώρας, κοντά στη Γαλλία, που ανήκει στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου βρίσκεται και ο Μέλανας Δρυμός.

Image
krumm.jpg

Για τη βιομηχανική περιοχή Dyn A5, η συγκεκριμένη επένδυση, την οποία ο δήμαρχος του Έτενχαϊμ, Μπρούνο Μετς, χαρακτήρισε ως έναν «ελκυστικό συνδυασμό εμπορίου και παραγωγής», είναι σημαντική, όπως και οι υπόλοιπες 20 στις οποίες απασχολούνται 300 υπάλληλοι, διότι φέρνουν περί τα 800.000 ευρώ ετησίως φορολογικά έσοδα στην περιοχή, που είναι κατά βάση αγροτική.

Image
ettenheim_wein.jpg.3928467.jpg
Το Έτενχαϊμ έχει στα δυτικά την πεδιάδα του Ρήνου, στα νότια τις πηγές του Δούναβη και στα ανατολικά τον Μέλανα Δρυμό.

Η περίπτωση του Έτενχαϊμ, μιας περιοχής που λίγοι γνωρίζουν, και η οποία έχει καταφέρει να αναπτυχθεί οικονομικά, να προσελκύσει επενδύσεις και να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών της, δεν είναι η μοναδική.

Λίγο πιο νότια και συγκεκριμένα 565 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Ιταλία, βρίσκεται η πασίγνωστη Τοσκάνη, το ακαθάριστο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη