ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ακριβότερο νησί των Κυκλάδων καταστρέφεται μέρα με τη μέρα με τη συναίνεση της ελληνικής πολιτείας και του τοπικού δήμου. Και δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος επιστροφής.
Παρασκευή 17/03/2023

Τελείωσε χθες το βράδυ η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κακή διαχείριση της κακοκαιρίας. Το τι πραγματικά συνέβη το κρίσιμο διήμερο ειπώθηκε μόνο ακροθιγώς, αφού τίποτα δεν δούλεψε όπως είχε σχεδιαστεί.
Δευτέρα 31/01/2022

Η περιπετειώδης πορεία των €255.000 που εξαφανίστηκαν από τα ταμεία του Δήμου Γαλατσίου δεν αφορά μόνο τη διαφθορά μιας υπαλλήλου. Ρίχνει και φως σε ένα πρόβλημα που αφορά πολλούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: τις πολύχρονες καθυστερήσεις στην έγκριση των ισολογισμών περασμένων ετών, που διευκολύνουν τις ατασθαλίες.
Πέμπτη 05/11/2020

Σε μία υποβαθμισμένη γειτονιά του Πειραιά, κάτοικοι ζητούν να αποκατασταθεί και να φυτευτεί ξανά ένα κομμάτι δημόσιου χώρου παρακείμενο σε εκκλησία και περιφραγμένο με κιγκλίδωμα, το οποίο εκ των πραγμάτων χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τους πιστούς.
Τρίτη 08/09/2020

Δύο χρόνια τώρα, η πόλη του Βόλου ταλαιπωρείται από μια μυρωδιά καμένου πλαστικού που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προκαλεί έντονο βήχα, φαρυγγαλγία, ρινόρροια και δερματικά προβλήματα. Οι αρμόδιοι φορείς άργησαν πολύ να πάρουν μπροστά, ώστε να προασπίσουν το αυτονόητο δικαίωμα των Βολιωτών σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Πέμπτη 05/12/2019

Ο ΧΥΤΑ Αιγείρας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2006. Μέσα στα επόμενα χρόνια επρόκειτο να γίνει ένας από τους πιο προβληματικούς χώρους αποκομιδής απορριμμάτων στην Ελλάδα.
Δευτέρα 02/09/2019