Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ceelefsis4891347.jpg
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 08/09/2019. [Eurokinissi]

Αναζητείται plan b για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Πνιγμένα στα χρέη, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αναζητούν σχέδιο διάσωσης για να μην βουλιάξουν αύτανδρα. Ποια λύση προκρίνεται, τι ζητά ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, ποιες αιρέσεις βάζει και σε πόσους αιώνες θα πληρωθεί το Πολεμικό Ναυτικό.
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 08/09/2019. [Eurokinissi]

Η παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με έναν από τους εγκυρότερους παρόχους πληροφοριών για τη ναυτιλία, την εταιρεία Clarkson Research, ο συνολικός παγκόσμιος όγκος νέων παραγγελιών για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με βάση την ολική χωρητικότητα, είναι ο μεγαλύτερος από τότε που ο οργανισμός άρχισε να υπολογίζει την αγορά το 1996. Είναι δε 12 φορές μεγαλύτερος από τον συνολικό όγκο των νέων παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, έχοντας ξεπεράσει τον τελευταίο κύκλο άνθησης του κλάδου, που ήταν το 2007.

Τα ναυπηγεία στην Κίνα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στις δουλειές. Οι νέες παραγγελίες, σύμφωνα με την Κινεζική Ένωση της Εθνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας (CANSI), έχουν από τις αρχές του έτους σημειώσει άνοδο πάνω από 200% σε χωρητικότητα. 

Image
0shipyard00_1578bu.jpg
Εργάτης σε ναυπηγείο στη Ναντόνγκ της Κίνας, το 2018. [AFP]

Στη Νότια Κορέα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Pulse, είναι η πρώτη φορά από το 2013 που οι τρεις μεγάλοι ναυπηγοί της χώρας έχουν πιάσει ή ξεπεράσει τους ετήσιους στόχους τους, ενώ ανοδικά κινούνται και τα μεγέθη της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ιαπωνίας. Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα αποτελούν άλλωστε τις μεγάλες δυνάμεις της ναυπηγικής βιομηχανίας σε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη