ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ & ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Η σειρά του inside story για την άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

O Γιώργος Σαμαράς, λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής στο King’s College του Λονδίνου, μελέτησε τα social media της Χρυσής Αυγής για επτά χρόνια. Τα συμπεράσματά του είναι διαφωτιστικά και –καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στη δευτεροβάθμια δίκη που συνεχίζεται– δυνητικά χρήσιμα για τη δημοκρατία μας.
Τρίτη 06/09/2022

Οι απολυταρχικοί ηγέτες όχι μόνο καταπιέζουν τις γυναίκες, αλλά και τις χειραγωγούν, για να προωθήσουν τη συντηρητική και σεξιστική ατζέντα τους. Ικανότερος όλων στην εφαρμογή σεξιστικών πολιτικών έχει αποδειχθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Δευτέρα 14/03/2022

Είναι νεοναζί ο Ρομάν Προτασέβιτς; Ναι, απαντούν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας, υιοθετώντας ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται σε ανυπόγραφο δημοσίευμα αμφιλεγόμενου σάιτ.
Πέμπτη 03/06/2021

Επί Τραμπ αναθάρρησαν οι παραδοσιακές ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες και ξεπήδησαν νέες. Κοινός στόχος: ο ένοπλος αγώνας, η ανατροπή της κοινωνίας (και η επανεκλογή του Τραμπ).
Τρίτη 03/11/2020

Την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, πολλά και κρίσιμα ζητήματα παγκόσμιας εμβέλειας θα συνεχίσουν να μας απασχολούν, όπως επισημαίνουν σχετικές μελέτες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ.
Πέμπτη 02/01/2020

Στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες στις πλατείες για να εκφραστούν ενάντια στις εθνικιστικές και ρατσιστικές πολιτικές του ακροδεξιού ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Κλείνει μονάχα έναν μήνα ύπαρξης, όμως το κίνημα των Sardine, που γεννήθηκε τυχαία στην Μπολόνια, είναι ήδη θρύλος.
Δευτέρα 09/12/2019