ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Στην Πολωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλάει για «ξενόφερτη ιδεολογία χειρότερη από τον κομμουνισμό», ένας πανίσχυρος επίσκοπος καταγγέλλει την «πανούκλα του ουράνιου τόξου» και πολλοί αιρετοί κηρύσσουν «ζώνες ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ». Ο αυτοεξόριστος συγγραφέας Γιάτσεκ Ντένελ και η ακτιβίστρια Γιουστίνα Νακιέλσκα μιλούν στο inside story.
Τετάρτη 07/04/2021

Οι γυναίκες αναδείχτηκαν σε πρωταγωνίστριες της τελευταίας, μεγάλης, ειρηνικής ευρωπαϊκής επανάστασης, που κρίνεται από μέρα σε μέρα. Έντεκα από αυτές περιγράφουν στο inside story όσα διαδραματίζονται εδώ και εβδομάδες στη Λευκορωσία.
Τρίτη 27/10/2020

Στην ουκρανική απογραφή πληθυσμού που έγινε πριν από 20 χρόνια, 92.000 άτομα δηλώθηκαν ως Έλληνες – εννιά στους δέκα από αυτούς σκορπισμένοι σε 48 χωριά και πόλεις στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας. Σήμερα, είναι παγιδευμένοι ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφιλων αυτονομιστών.
Πέμπτη 07/05/2020

Η Δανάη Μαραγκουδάκη ανέτρεξε σε αρχεία εφημερίδων της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, μίλησε με πρωταγωνιστές της περιόδου και τα παρουσιάζει για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν όσοι δεν είχαν γεννηθεί ακόμα τη χρονιά του μεγάλου πυρηνικού ατυχήματος.
Σάββατο 29/06/2019

Ρωσία και Ουκρανία δυσκολεύονται να αποδεχθούν την ιστορία τους, που αρχικά ήταν κοινή στο μεσαιωνικό κράτος της Ρως, αλλά στη συνέχεια τους οδήγησε σε χωριστούς δρόμους και δημιούργησε διαφορετικές συλλογικές ταυτότητες.
Πέμπτη 02/05/2019

Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στις κάλπες αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου, σε αναζήτηση ενός προέδρου-σωτήρα που θα τους βγάλει από την κρίση.
Σάββατο 30/03/2019