ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Μια μικρή ομάδα από κυβερνο-αντάρτες βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη παραβίαση κυβερνητικού δικτύου υπολογιστών που έχει συμβεί ποτέ. «Κάνουμε ηθικό χάκινγκ», λένε στο inside story οι Λευκορώσοι χάκερς, που έχουν αποστολή τους να ανατρέψουν την τελευταία δικτατορία της Ευρώπης.
Πέμπτη 09/09/2021

Λίγες μέρες πριν τη δραματική σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς, η 39χρονη αρχηγός της λευκορωσικής αντιπολίτευσης έδινε μια προφητική συνέντευξη στην Κατερίνα Οικονομάκου στην Αθήνα. Και απεύθυνε μέσω του inside story μια έκκληση: γράψτε στους Λευκορώσους πολιτικούς κρατούμενους, για να ξέρουν ότι ο κόσμος δεν τους έχει ξεχάσει.
Τρίτη 25/05/2021

Ο νέος διευρυμένος πόλεμος που πολλοί φοβούνταν στην ανατολική Ουκρανία τελικώς δεν έγινε, παρά τη στρατιωτική κλιμάκωση των περασμένων μηνών. Τα στρατεύματα μπορεί να αποσύρονται και οι τόνοι να πέφτουν, το τοπίο ωστόσο στην περιοχή παραμένει λίαν εύφλεκτο.
Πέμπτη 06/05/2021

Στην Πολωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλάει για «ξενόφερτη ιδεολογία χειρότερη από τον κομμουνισμό», ένας πανίσχυρος επίσκοπος καταγγέλλει την «πανούκλα του ουράνιου τόξου» και πολλοί αιρετοί κηρύσσουν «ζώνες ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ». Ο αυτοεξόριστος συγγραφέας Γιάτσεκ Ντένελ και η ακτιβίστρια Γιουστίνα Νακιέλσκα μιλούν στο inside story.
Τετάρτη 07/04/2021

Οι γυναίκες αναδείχτηκαν σε πρωταγωνίστριες της τελευταίας, μεγάλης, ειρηνικής ευρωπαϊκής επανάστασης. Έντεκα από αυτές περιγράφουν στο inside story όσα διαδραματίζονται στη Λευκορωσία.
Τρίτη 27/10/2020

Στην ουκρανική απογραφή πληθυσμού που έγινε πριν από 20 χρόνια, 92.000 άτομα δηλώθηκαν ως Έλληνες – εννιά στους δέκα από αυτούς σκορπισμένοι σε 48 χωριά και πόλεις στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας. Σήμερα, είναι παγιδευμένοι ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφιλων αυτονομιστών.
Πέμπτη 07/05/2020