ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Η αντίδραση στην πρόταση της Γαλλίας, που συστήνει στα Σκόπια να δεχθούν σοβαρούς εθνικούς συμβιβασμούς προκειμένου να αποσύρει η Βουλγαρία το βέτο στην ευρωπαϊκή ενταξιακή διαδικασία της χώρας, ήταν σφοδρή.
Τρίτη 12/07/2022

Είναι στην άμεση γειτονιά μας και παραμένει ακόμα, 14 χρόνια μετά τη μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας του από τη Σερβία, ασταθές και εύθραυστο. Ο Γιώργος Βλαβιανός επισκέπτεται το Κόσοβο και απαντά σε βασικά ερωτήματα για τη μικρή, μερικώς αναγνωρισμένη, χώρα.
Τρίτη 28/06/2022

Η Ρωσία έχει ιστορικά μακρά παράδοση παρουσίας και σχέσεων με τις περισσότερες βαλκανικές χώρες. Το μείζον ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι: πόσο έντονη είναι η ρωσική διείσδυση στην περιοχή, και αντίστοιχα πόση είναι η επιρροή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ;
Τετάρτη 23/03/2022

Τι κοινό μπορεί να έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας με ένα κλαμπ για μοτοσικλέτες και τον αρχηγό τους, ο οποίος έχει το παρατσούκλι «χειρουργός»;
Τρίτη 08/10/2019

Στο inside story μιλά η Μπλάνκα Ζολντί, δημοσιογράφος του ουγγρικού Direct36 που μαζί με τη Σέρβα συνάδελφό της Άνα Kούριτς αποκάλυψαν πως οι εταιρείες που ανέλαβαν συμβόλαια ηλεκτροδότησης στις δύο χώρες είχαν σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες. Την υπόθεση ερευνά η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της απάτης OLAF.
Τετάρτη 11/09/2019

Tο μικρό εσώκλειστο κρατίδιο είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Η ένταξή του στους διεθνείς οργανισμούς θα γίνει μόνο αν υπάρξει οριστική ειρήνη με τη Σερβία, κάτι που έχει και η ίδια ανάγκη, για να πετύχει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως τα εμπόδια είναι πολλά και τα πάθη ακόμα ζωντανά.
Δευτέρα 01/10/2018