ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Τι κοινό μπορεί να έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας με ένα κλαμπ για μοτοσικλέτες και τον αρχηγό τους, ο οποίος έχει το παρατσούκλι «χειρουργός»;
Τρίτη 08/10/2019

Στο inside story μιλά η Μπλάνκα Ζολντί, δημοσιογράφος του ουγγρικού Direct36 που μαζί με τη Σέρβα συνάδελφό της Άνα Kούριτς αποκάλυψαν πως οι εταιρείες που ανέλαβαν συμβόλαια ηλεκτροδότησης στις δύο χώρες είχαν σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες. Την υπόθεση ερευνά η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της απάτης OLAF.
Τετάρτη 11/09/2019

Tο μικρό εσώκλειστο κρατίδιο είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Η ένταξή του στους διεθνείς οργανισμούς θα γίνει μόνο αν υπάρξει οριστική ειρήνη με τη Σερβία, κάτι που έχει και η ίδια ανάγκη, για να πετύχει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως τα εμπόδια είναι πολλά και τα πάθη ακόμα ζωντανά.
Δευτέρα 01/10/2018

Ελάχιστες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ κάναμε ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου γεννήθηκαν ο πρόεδρος της χώρας και ο πρωθυπουργός της και μεταφέρουμε τις τελευταίες εικόνες και σκέψεις των κατοίκων.
Κυριακή 30/09/2018

Μετά την πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου για την ευρωπαϊκή διεύρυνση σχετικά με την αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας, προκλήθηκε σύγχυση σε πολίτες και πολιτικούς, όπως φάνηκε από τις εκατέρωθεν δηλώσεις που πρόδιδαν νευρικότητα. Μία ιστορική αναδρομή είναι χρήσιμη για την αποφυγή και διόρθωση των παρερμηνειών.
Δευτέρα 30/07/2018

Στην Ελλάδα, και ακόμη περισσότερο στην Βουλγαρία, γίνεται συχνά λόγος για «βουλγαρική καταγωγή» των Σλαβομακεδόνων και υποστηρίζεται πως τα (σλαβο)μακεδονικά δεν αποτελούν γλώσσα, αλλά διάλεκτο της βουλγαρικής. Καταγράψαμε τα εκατέρωθεν επιχειρήματα και τις εντάσεις ως προς την γλώσσα, την ταυτότητα και την ιστορία.
Δευτέρα 09/07/2018