Υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη (Μέρος Α'): Η συσσώρευση χρεών

To inside story ασχολείται με την πολύκροτη υπόθεση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ και κυρίως με τον τρόπο με τον οποίον έχει στηθεί η δομή των εταιρειών γύρω και πίσω από την ELFE, δηλαδή με τον λαβύρινθο των δεκάδων νομικών προσώπων σε Κύπρο, Μάλτα, Παναμά και Βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
15
'
Το εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα.

Το κουβάρι των εταιρειών που έχουν στηθεί γύρω από την ELFE καλούνται να «ξετυλίξουν» οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, ωστόσο οι δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος και το σκοτάδι που τις καλύπτει καθιστούν αμφίβολο το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και να ανακτηθούν εν τέλει οικονομικοί πόροι για την ικανοποίηση των οφειλών εκατοντάδων εκατ. ευρώ της ELFE προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο. Οφειλές τις οποίες, τουλάχιστον ως προς το σκέλος που αφορά στη ΔΕΠΑ, η βιομηχανία λιπασμάτων αμφισβητεί εν μέρει, «ως παράνομες χρεώσεις και υπερτιμολογήσεις», όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες όπου έχει οδηγηθεί η υπόθεση, αλλά επίσης σε ανακοινώσεις και ξένες δημοσιεύσεις της στον ελληνικό τύπο, ακόμη και σε εξώδικά της κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

Στο Μέρος Α' της έρευνας του inside story παρουσιάζεται η ιστορία από τότε που η ELFE πέρασε στις εταιρείες του Λαυρεντιάδη και το πώς συσσωρεύτηκαν τα χρέη.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.