Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cedepa000_1840da.jpg
[Dimitar Dilkoff/AFP]

Υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ στη Βουλή

Τα ερωτήματα των 37 βουλευτών της ΝΔ έμειναν αναπάντητα.
[Dimitar Dilkoff/AFP]

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση 37 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) κ. Θεόδωρου Κιτσάκου και το “αόρατο χέρι” που προκάλεσε ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ».

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη απέκρουσε τις κατηγορίες για τη ζημιά που προκλήθηκε στη ΔΕΠΑ από οφειλές της εταιρείας ELFE –του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη– υποστηρίζοντας ότι το χρέος αυξήθηκε λόγω των τόκων και όχι λόγω χαριστικής πολιτικής που άσκησε η διοίκηση της ΔΕΠΑ επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση μέσω του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη δήλωσε ότι «δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα».

Η υπόθεση του χρέους της ELFE προς τη ΔΕΠΑ απέκτησε τις τελευταίες εβδομάδες μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο για την διόγκωση του χρέους, ο τελευταίος προχώρησε σε καταγγελίες δηλώνοντας σε συνέντευξη τύπου ότι για τους χειρισμούς του στο τιμόνι της ΔΕΠΑ ήταν ενήμεροι πέντε υπουργοί της κυβέρνησης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη