Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
hanna2.jpg

Ηθικά διλήμματα και ιατρική: η Οδύσσεια μιας εγκύου

Η Χάννα είχε ήδη δύο υγιή παιδιά, όταν οι εξετάσεις στην τρίτη εγκυμοσύνη της έδειξαν ότι το έμβρυο είχε πιθανά μια σοβαρή γενετική διαταραχή. Ακολούθησαν μια σειρά από λάθος ιατρικούς χειρισμούς, ένας ξενιτεμός, πολλά δάκρυα και η εμφάνιση ενός ανθρωπιστή γιατρού, μέχρι η υπόθεση να λάβει αίσιο τέλος. Ένα θέμα που ζήτησαν οι αναγνώστες του inside story.

Mετά από έξι μήνες με workshops, συναντήσεις και newsrooms, οι ιστορίες που προέκυψαν από συνδρομητές και αναγνώστες του inside story στο πλαίσιο του #YourStory3 δημοσιεύονται. Οι δύο εβδομάδες από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 4 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένες σε αυτές, καθώς καθημερινά θα δημοσιεύεται από μία. Σήμερα παρουσιάζεται η όγδοη ιστορία, που ήταν μια ιδέα μιας αναγνώστριας του inside story.


Η εγκυμοσύνη είναι ένα μυστήριο· ένα θαύμα που δεν μπορεί να συλλάβει εξ ολοκλήρου το ανθρώπινο μυαλό. Η ιατρική επιστήμη κάνει ό,τι μπορεί για να κατανοήσει τις αρχές της, να την κωδικοποιήσει και να την υποβοηθήσει, αλλά οι ανθρώπινες δυνατότητες και φιλοδοξίες είναι μικρές μπροστά στην «τεχνολογία» και την ουσία της δημιουργίας ζωής.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η ιατρική προχωρά με άλματα και πλέον μία έγκυος έχει στη διάθεσή της πολυάριθμες εξετάσεις που μπορούν να διασφαλίσουν ότι το έμβρυο που φέρει δεν θα γεννηθεί με βασικές ασθένειες. Όλα γίνονται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Επιτυγχάνεται όμως πάντα ο στόχος αυτός; Τι συμβαίνει όταν, για παράδειγμα:

  • οι λειτουργοί της ιατρικής δεν καθοδηγούν σωστά την έγκυο ή
  • στη μέση μπαίνει ένα ηθικό δίλημμα, για το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη