Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cetrump000_1iu3vd.jpg
«Το κυνήγι μαγισσών τελείωσε!» έγραψε ο Τραμπ στο τουίτερ. [Nicholas Kamm/AFP]

Ο Τραμπ πανηγυρίζει για τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει WikiLeaks και μέλη της καμπάνιας του

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης αποφάσισε πως η δημοσίευση των υποκλαπέντων μέιλ του Δημοκρατικού Κόμματος από τα WikiLeaks προστατεύεται από διατάξεις του Συντάγματος των ΗΠΑ για την ελευθερία του Τύπου και δεν προέκυψε από συνωμοσία του Ασάνζ και της καμπάνιας Τραμπ με τη Ρωσία.
«Το κυνήγι μαγισσών τελείωσε!» έγραψε ο Τραμπ στο τουίτερ. [Nicholas Kamm/AFP]

Στις 30 Ιουλίου οι New York Times δημοσίευσαν ένα πολύ λιτό και σύντομο άρθρο. «Τη Δευτέρα ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Μανχάταν απέρριψε αγωγή της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC), που είχε κατηγορήσει την καμπάνια του προέδρου Τραμπ [για τις προεδρικές εκλογές] του 2016, τα WikiLeaks και τη Ρωσία για παράνομη συνωμοσία με σκοπό να πλήξουν την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον», έγραψε η αμερικανική εφημερίδα στις πρώτες γραμμές του εν λόγω κειμένου.

H παραπάνω δικαστική απόφαση θεωρήθηκε αρνητική είδηση για τα μέσα ενημέρωσης που τα τελευταία χρόνια έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική στην προεδρία Τραμπ, επιχειρώντας να συνδέσουν σημαντικούς ανθρώπους του προέδρου με τη Ρωσία. Μάλιστα, μερίδα του Τύπου κατηγόρησε τα αντιπολιτευόμενα μίντια ότι προσπάθησαν να περιορίσουν τη σημασία της είδησης, περιορίζοντάς την σε πολύ μικρά κείμενα, με τον πρόεδρο Τραμπ να κάνει μία «επιθετική» ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας ότι «το κυνήγι μαγισσών τελείωσε!».

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη