Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
ceefood.jpg
[Facebook/efood]

Τι σημαίνει να δουλεύεις delivery

Διανομείς της efood, που έλαβαν την περασμένη Τετάρτη μήνυμα ότι δεν θα ανανεωθεί η τρίμηνη σύμβασή τους, μιλούν στο inside story. Ο αλγόριθμος που καθορίζει ποιος θα πάει τις παραγγελίες, πώς γίνεται η «αξιολόγηση», το μοντέλο του freelancing, η μαύρη εργασία – και η σιγή ασυρμάτου από την efood.
[Facebook/efood]

Ο Σωκράτης, 34 ετών, έγγαμος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 18:40 ενημερώθηκε μέσω της εφαρμογής road runner της efood –τη χρησιμοποιεί η πλατφόρμα για να διασυνδέεται με τους διανομείς της και με τις παραγγελίες που πέφτουν στο σύστημά της– ότι δεν θα ανανεωθεί η τρίμηνη σύμβασή του κι ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την efood ως freelancer.

Το μήνυμα που έλαβε από την efood, που ανήκει από το 2015 στη γερμανική Delivery Hero, και πέρυσι είδε τα κέρδη της και τον τζίρο της να εκτινάσσονται, έλεγε τα εξής:

«Αγαπητέ Rider,

Στα πλαίσια της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing. Θέλουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως Freelancer.

Θα έχεις την ευελιξία να διαμορφώσεις τις ώρες εργασίας σου και να αυξήσεις τις αποδοχές σου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης.

Παρακαλώ πολύ να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη