Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
poss2ce1655910.jpg
[Αλέξανδρος Ζωντανός/Eurokinissi]

Τι οδήγησε την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τέταρτο πρόστιμο στην Coca Cola 3Ε

Το inside story παρουσιάζει σήμερα τα βασικά σημεία της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που οδήγησαν στην επιβολή προστίμου 10,34 εκατ. ευρώ στην Coca Cola 3E. Τα εσωτερικά emails, οι μαρτυρικές καταθέσεις των Τελικών Σημείων Πώλησης, το πρόστιμο και τι απαντά η Coca Cola 3E.
[Αλέξανδρος Ζωντανός/Eurokinissi]

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε γνωστό ότι η Ολομέλειά της αποφάσισε την επιβολή προστίμου 10.342.773 ευρώ στην Coca Cola 3E.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόστιμο σε βάθος 20ετίας που επιβάλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή στην Coca Cola 3E για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Το πρώτο πρόστιμο, ύψους 2,934 εκατ. ευρώ, είχε επιβληθεί στην Coca Cola 3E το 2002, σε αντίστοιχη υπόθεση μετά από καταγγελίες της εταιρείας ΑΓΝΗ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Παρασκευαστών Αναψυκτικών. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2006, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιβάλλει νέο πρόστιμο ύψους 8,662 εκατ. ευρώ, διότι η Coca Cola 3E δεν είχε συμμορφωθεί, ως όφειλε, με την απόφαση του 2002. Είχε προηγηθεί καταγγελία της Pepsico-HBH, χονδρεμπόρων και σούπερ μάρκετ.

Το τρίτο πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Coca Cola 3E το 2019 –σχετίζεται με την πρόσφατη υπόθεση– διότι υπάλληλοι της εταιρείας παρεμπόδισαν την πραγματοποίηση ελέγχου από τους επιθεωρητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε υποκατάστημα στη Ρόδο.

Η τελευταία υπόθεση και το πρόστιμο των 10,34 εκατ. ευρώ συνδέεται με την καταγγελία που υπέβαλε τον Ιούνιο του 2016 στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού η ροδίτικη εταιρεία «ΒΑΠ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη