Τι οδήγησε την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τέταρτο πρόστιμο στην Coca Cola 3Ε

Το inside story παρουσιάζει σήμερα τα βασικά σημεία της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που οδήγησαν στην επιβολή προστίμου 10,34 εκατ. ευρώ στην Coca Cola 3E. Τα εσωτερικά emails, οι μαρτυρικές καταθέσεις των Τελικών Σημείων Πώλησης, το πρόστιμο και τι απαντά η Coca Cola 3E.
Χρόνος ανάγνωσης: 
13
'
[Αλέξανδρος Ζωντανός/Eurokinissi]

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε γνωστό ότι η Ολομέλειά της αποφάσισε την επιβολή προστίμου 10.342.773 ευρώ στην Coca Cola 3E.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόστιμο σε βάθος 20ετίας που επιβάλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή στην Coca Cola 3E για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Το πρώτο πρόστιμο, ύψους 2,934 εκατ. ευρώ, είχε επιβληθεί στην Coca Cola 3E το 2002, σε αντίστοιχη υπόθεση μετά από καταγγελίες της εταιρείας ΑΓΝΗ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Παρασκευαστών Αναψυκτικών. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2006, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιβάλλει νέο πρόστιμο ύψους 8,662 εκατ. ευρώ, διότι η Coca Cola 3E δεν είχε συμμορφωθεί, ως όφειλε, με την απόφαση του 2002. Είχε προηγηθεί καταγγελία της Pepsico-HBH, χονδρεμπόρων και σούπερ μάρκετ.

Το τρίτο πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Coca Cola 3E το 2019 –σχετίζεται με την πρόσφατη υπόθεση– διότι υπάλληλοι της εταιρείας παρεμπόδισαν την πραγματοποίηση ελέγχου από τους επιθεωρητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε υποκατάστημα στη Ρόδο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.