Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
Ο Βίκτορ Ότσεν και άλλα μέλη της Ayinet σε πορεία για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. [Ayinet]
Ο Βίκτορ Οτσέν και άλλα μέλη της Ayinet σε πορεία για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. [Ayinet]

Τα θύματα του πολέμου στη βόρεια Ουγκάντα που βοηθούν τους Ουκρανούς

Μια μικρή οργάνωση από τη βόρεια Ουγκάντα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε Ουκρανούς ψυχολόγους, που βοηθούν τα θύματα του πολέμου. Ο ιδρυτής της, Βίκτορ Οτσέν, που μεγάλωσε σε στρατόπεδο εκτοπισμένων, μας λέει την ιστορία του.
Ο Βίκτορ Οτσέν και άλλα μέλη της Ayinet σε πορεία για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. [Ayinet]

Άκουσα για πρώτη φορά για τον Βίκτορ Οτσέν χάρη στη δουλειά που κάνει για τα θύματα των Ρώσων στην Ουκρανία. Η Ayinet, η μικρή οργάνωση που ίδρυσε πριν από κοντά είκοσι χρόνια σε ένα καταφύγιο προσφύγων στη βόρεια Ουγκάντα, προσφέρει τους τελευταίους μήνες συμβουλευτική υποστήριξη σε Ουκρανούς ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, οι οποίοι εργάζονται με γυναίκες και παιδιά.

Image
[Ayinet]
Μέλη της Ayinet προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στη βόρεια Ουγκάντα. [Ayinet]

Τι έχουν να προσφέρουν οι εθελοντές από την Ουγκάντα στα θύματα του πιο άγριου πολέμου που έχει γνωρίσει η Ευρώπη μετά τον Β’ ΠΠ; Ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δική τους εμπειρία από τα σημάδια που αφήνει στην ψυχή και το σώμα η κακοποίηση σε έναν άγριο πόλεμο. Η αποστολή τους είναι να βοηθούν τα θύματα εγκλημάτων πολέμου, με κάθε τρόπο. Οι εθελοντές της Ayinet μπορούν να φανταστούν πώς νιώθουν οι γυναίκες και τα παιδιά της Ουκρανίας. Και πιστεύουν ότι μπορούν να είναι χρήσιμοι.

Ο Βίκτορ Οτσέν και οι συνεργάτες του είναι φορείς μιας σκληρής κληρονομιάς. Είναι όλοι άντρες και γυναίκες που μεγάλωσαν στη διάρκεια των δυο δεκαετιών που διήρκεσε ο πόλεμος ανάμεσα στον Στρατό της Ουγκάντας και τους αντάρτες του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου (LRA, Lord’s Resistance Army). Από το 1987 έως το 2006 πάνω από 7

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη