Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ceekape2306771.jpg
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Η ιστορία με τις προσλήψεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διατάξεις μόνο για Έλληνες και μόνο για όσους έχουν προϋπηρεσία σε πρακτορεία.
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Τον περασμένο Ιούνιο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ με την απόφαση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρόσληψη 52 δημοσιογράφων στο μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Σε αυτό το ρεπορτάζ θα παρουσιάσουμε τα σημεία της διαδικασίας πρόσληψης που θεωρήθηκαν προβληματικά και έτυχαν κριτικής.

Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι μέχρι πρόσφατα το ΑΠΕ-ΜΠΕ αδυνατούσε να προσλάβει δημοσιογράφους λόγω της αναστολής διορισμών και προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, όπως αυτή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006. Ωστόσο, ο ρους της ιστορίας άλλαξε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018. Για να δώσουμε ένα πλαίσιο, κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών οι διάδρομοι και τα γραφεία της Βουλής αδειάζουν και η απουσία επιτελείων και δημοσιογράφων δημιουργεί μία καλή ευκαιρία για την κατάθεση σειράς εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών. Την παραπάνω τακτική για ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Την ίδια τακτική εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις Τσίπρα τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ο Λευτέρης Κρέτσος κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μία άσχετη και εκπρόθεσμη τροπολογία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη