2018: η χρονιά των ελληνικών startups

Πού επενδύθηκαν τα πρώτα εκατομμύρια του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) και ποια ελληνικά Venture Capitals διαχειρίστηκαν τους πόρους. Η μελέτη «Startups in Greece» δίνει απαντήσεις και μας αποκαλύπτει τις πιο επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις όλων των εποχών στη χώρα μας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Τα γραφεία της startup Workable στην Αθήνα. [workable.com]

Δέκα περίπου μήνες μετά τη δημοσίευση του μεγάλου αφιερώματος του inside story στην εγχώρια σκηνή νεοφυών επιχειρήσεων, το κεντρικό ερώτημα που απευθύναμε παραμένει επίκαιρο. Και παρότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι startups δεν αρκούν από μόνες τους για να ανορθώσουν την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία, είναι ένας από τους λιγοστούς κλάδους που διατηρούν μια στοιχειώδη αναπτυξιακή δυναμική. Ενδεικτικές της τάσης αυτής είναι οι μεγάλες εξαγορές ή συγχωνεύσεις ελληνικών startups (ή έστω, επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων ή καταγωγής). Σε αυτό συντείνει, αν μη τι άλλο, και η φετινή ανακοίνωση του μεγαλεπήβολου προγράμματος Equifund, που εκτιμάται ότι θα «ρίξει» στην εγχώρια αγορά περισσότερα από €500 εκατ. για επενδύσεις.

Πόσες όμως από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις υλοποιούνται; Πόσες εταιρείες startups κατόρθωσαν να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν τα επόμενα βήματα; Και εν τέλει, πόσες και ποιου ύψους επενδύσεις έχουν προσελκύσει; Προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις στις προαναφερθείσες αλλά και σε ορισμένες ακόμη επίκαιρες ερωτήσεις, με τη βοήθεια μιας νέας μελέτης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.