Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ceathensoffice_3.jpg
Τα γραφεία της startup Workable στην Αθήνα. [workable.com]

2018: η χρονιά των ελληνικών startups

Πού επενδύθηκαν τα πρώτα εκατομμύρια του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) και ποια ελληνικά Venture Capitals διαχειρίστηκαν τους πόρους. Η μελέτη «Startups in Greece» δίνει απαντήσεις και μας αποκαλύπτει τις πιο επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις όλων των εποχών στη χώρα μας.
Τα γραφεία της startup Workable στην Αθήνα. [workable.com]

Δέκα περίπου μήνες μετά τη δημοσίευση του μεγάλου αφιερώματος του inside story στην εγχώρια σκηνή νεοφυών επιχειρήσεων, το κεντρικό ερώτημα που απευθύναμε παραμένει επίκαιρο. Και παρότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι startups δεν αρκούν από μόνες τους για να ανορθώσουν την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία, είναι ένας από τους λιγοστούς κλάδους που διατηρούν μια στοιχειώδη αναπτυξιακή δυναμική. Ενδεικτικές της τάσης αυτής είναι οι μεγάλες εξαγορές ή συγχωνεύσεις ελληνικών startups (ή έστω, επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων ή καταγωγής). Σε αυτό συντείνει, αν μη τι άλλο, και η φετινή ανακοίνωση του μεγαλεπήβολου προγράμματος Equifund, που εκτιμάται ότι θα «ρίξει» στην εγχώρια αγορά περισσότερα από €500 εκατ. για επενδύσεις.

Πόσες όμως από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις υλοποιούνται; Πόσες εταιρείες startups κατόρθωσαν να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν τα επόμενα βήματα; Και εν τέλει, πόσες και ποιου ύψους επενδύσεις έχουν προσελκύσει; Προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις στις προαναφερθείσες αλλά και σε ορισμένες ακόμη επίκαιρες ερωτήσεις, με τη βοήθεια μιας νέας μελέτης.

Image
photobeat.jpg
[beat.co]

Πρόκειται για το «Startups in Greece» που δημοσιεύεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη