Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cepinktax.jpg

«Ροζ φόρος» ή πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα

Γιατί ένα ροζ ξυραφάκι είναι πιο ακριβό από ένα μπλε; Τι είναι ο «ροζ φόρος» και πώς επεκτείνονται οι διακρίσεις κατά των γυναικών στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.

Η Boxed.com είναι μια εταιρεία από τις ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στο online λιανεμπόριο –πουλά προϊόντα σε μεγάλες συσκευασίες– και έχει χαρακτηρισθεί από το Forbes ως μία από τις επόμενες start up του 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία των Τσιέ Χουάνγκ, Γιαρέντ Γιάμαν, Κρίστοφερ Τσουνγκ και Γουίλιαμ Φονγκ, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013 στο γκαράζ του πρώτου, και την τελευταία διετία έχει «σηκώσει» από την αγορά –μεταξύ άλλων από την GGV Capital, την DST Global και τον ιαπωνικό όμιλο Aeon– κοντά στα 250 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον με την περίπτωση της Boxed.com δεν είναι μόνο ότι έχει καταφέρει να γίνει ορατή σε μεγάλο τμήμα του αμερικανικού καταναλωτικού κοινού αλλά και στο ραντάρ λιανεμπορικών ομίλων όπως π.χ. της Kroger και της Lidl. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση που έλαβε ο εκ των ιδρυτών της και διευθύνων σύμβουλος αυτής, ο Τσιέ Χουάνγκ και η ομάδα του: Η Boxed.com δεν χρεώνει επιπλέον τα προϊόντα που πωλούνται ειδικά στις γυναίκες. Μιλώντας στο φετινό συνέδριο του Groceryshop στο Λας Βέγκας, ο Χουάνγκ δήλωσε ότι η απαγόρευση-κατάργηση του ροζ φόρου (pink tax) βρίσκεται στον «πυρήνα» της κουλτούρας της εταιρείας.

Τι είναι ο ροζ φόρος και γιατί μας αφορά όλους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη