Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
rana3.jpg
Η Ινδή ερευνητική δημοσιογράφος Ράνα Αγιούμπ έχει γίνει στόχος ενός διαδικτυακού λιντσαρίσματος στο οποίο τα τρολ του πρωθυπουργού έχουν κύριο ρόλο.

Η Ράνα Αγιούμπ ζει στη χειρότερη χώρα για να είσαι γυναίκα και δημοσιογράφος

To διαδικτυακό λιντσάρισμα της Ινδής δημοσιογράφου είναι τέτοιο, σε μια χώρα όπου οι απειλές δολοφονίας ή βιασμού συχνά υλοποιούνται, που αναγκάστηκαν να παρέμβουν τα Ηνωμένα Έθνη. «Όταν εσείς μαθαίνατε τα fake news, εμείς ζούσαμε ήδη τις συνέπειές τους» λέει στο inside story η Ράνα από τη χώρα των τρολ.
Η Ινδή ερευνητική δημοσιογράφος Ράνα Αγιούμπ έχει γίνει στόχος ενός διαδικτυακού λιντσαρίσματος στο οποίο τα τρολ του πρωθυπουργού έχουν κύριο ρόλο.

Η Ράνα Αγιούμπ έχει μάθει να διατηρεί την ψυχραιμία της, να κάνει τη δουλειά της και να την υπερασπίζεται κάτω από συνθήκες που οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι σπάνια αντιμετωπίζουν. «Όταν εσείς μαθαίνατε τον όρο fake news, εμείς στην Ινδία ζούσαμε ήδη τις συνέπειές τους» λέει γελώντας, αν και δεν αστειεύεται καθόλου. «Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου», προσθέτει. Kι έπειτα σοβαρεύει απότομα.

Τους τελευταίους μήνες, η Ινδή δημοσιογράφος έχει γίνει στόχος μιας συντονισμένης διαδικτυακής επίθεσης. Για καιρό οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βομβαρδίζονταν από μηνύματα που την απειλούσαν με ομαδικό βιασμό, βασανιστήρια, δολοφονία. Η Αγιούμπ έφτασε στα πρόθυρα νευρικής κατάπτωσης. Και δεν είναι άμαθη στις απειλές.

Η Ράνα είναι διάσημη στη χώρα της για τη μαχητική της στάση απέναντι στη σκληρή εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης των Ινδουιστών του Ναρέντρα Μόντι. Στα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία της ασχολείται συστηματικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων και των φτωχών της χώρας της. Σε μια ατμόσφαιρα που απειλεί να φιμώσει κάθε κριτική φωνή, σε καθεστώς εκφοβισμών εναντίον των δημοσιογράφων, το γεγονός ότι η Ράνα Αγιούμπ είναι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη