Ράλι επενδύσεων στις ελληνικές startups

Το πρόγραμμα Equifund αναδεικνύεται σε πηγή χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, το οικοσύστημα ωριμάζει προσελκύοντας περισσότερους ιδιώτες επενδυτές που δεν διστάζουν να επενδύσουν στα ελληνικά startups. Ποιοι και πόσα πήραν τη χρονιά που πέρασε;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Όταν γράφαμε για την κεκτημένη ταχύτητα των startups πριν έναν περίπου χρόνο, εικάζαμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η πρόοδος θα ήταν τόσο εντυπωσιακή.

Η εξήγηση έγκειται αφενός στη σταδιακή ωρίμανση του οικοσυστήματος και αφετέρου στη σημαντική συμβολή του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund). To λεγόμενο και «Fund of Funds», που δημιουργήθηκε ακριβώς με στόχο να διοχετεύσει επενδυτικούς πόρους σε ελληνικές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι μεταμορφώνει την εγχώρια σκηνή των startups. Όπως αναγνωρίζουν οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι, το EquiFund δεν έχει εισφέρει απλώς πόρους, αλλά έχει κινητοποιήσει Έλληνες και ξένους επενδυτές ώστε να συμβάλλουν με πόρους και ιδέες.

Οι ανοδικές τάσεις των επενδύσεων επισημαίνονται στην ετήσια έκθεση «Startups in Greece» που συντάσσεται από το Found.ation, το Velocity.Partners και το EIT digital.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.