Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
venture3.jpg

Ράλι επενδύσεων στις ελληνικές startups

Το πρόγραμμα Equifund αναδεικνύεται σε πηγή χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, το οικοσύστημα ωριμάζει προσελκύοντας περισσότερους ιδιώτες επενδυτές που δεν διστάζουν να επενδύσουν στα ελληνικά startups. Ποιοι και πόσα πήραν τη χρονιά που πέρασε;

Όταν γράφαμε για την κεκτημένη ταχύτητα των startups πριν έναν περίπου χρόνο, εικάζαμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η πρόοδος θα ήταν τόσο εντυπωσιακή.

Η εξήγηση έγκειται αφενός στη σταδιακή ωρίμανση του οικοσυστήματος και αφετέρου στη σημαντική συμβολή του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund). To λεγόμενο και «Fund of Funds», που δημιουργήθηκε ακριβώς με στόχο να διοχετεύσει επενδυτικούς πόρους σε ελληνικές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι μεταμορφώνει την εγχώρια σκηνή των startups. Όπως αναγνωρίζουν οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι, το EquiFund δεν έχει εισφέρει απλώς πόρους, αλλά έχει κινητοποιήσει Έλληνες και ξένους επενδυτές ώστε να συμβάλλουν με πόρους και ιδέες.

Image
equifund_graphic.jpg
[espa.gr]

Οι ανοδικές τάσεις των επενδύσεων επισημαίνονται στην ετήσια έκθεση «Startups in Greece» που συντάσσεται από το Found.ation, το Velocity.Partners και το EIT digital.

Στο φετινό report καταγράφονται οι σημαντικότερες εξελίξεις στο οικοσύστημα. Το αξιοπρόσεκτο από την ανάλυση των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά είναι ότι οι χρηματοδοτούμενες εταιρείες είναι μεν περισσότερες αριθμητικά, αλλά τα ποσά που λαμβάνουν ανά χρηματοδοτικό γύρο είναι μικρότερα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη